AVERTISMENT: "Ne îndreptăm spre o furtună de proporţii CATASTROFALE"

| 17 aug, 22:39

Lumea ar putea să se îndrepte spre o furtună El Nino de proporţii istorice, dacă nu chiar cea mai puternică înregistrate vreodată, anunţă oficialii americani, citaţi de Business Insider.

 

Un astfel de eveniment extrem ar avea efecte la nivel global.
Fenomenul El Nino se produce atunci când apa de la suprafață, din zona sudică, tropicală a Oceanului Pacific, se încălzește și se deplasează dinspre partea estică a oceanului spre cea vestică, modificând regimul precipitațiilor pe întreg globul și aducând cu sine, deopotrivă, secete, furtuni și inundații în diferite zone ale planetei.

Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât fenomenul este mai agresiv.
Anul acesta, specialiştii au calculat că aceasta este cu două grade mai mare decât media normală. De altfel, tendinţa aceasta a mai fost înregistrată de trei ori în ultimii 65 de ani şi de fiecare dată a fost vorba de furtuni extrem de violente.
"Există clar potenţial să fie un soi de Godzilla al El Nino anul acesta", a explicat unul dintre climatologii americani, conform sursei citate.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ