AVERTISMENTUL lui Snowden: NSA distruge internetul

| 11 mar, 2014

Fostul consultant al NSA, Edward Snowden, a apărut luni pentru prima oară în faţa publicului american, cu ajutorul unui ecran interpus, un eveniment cu ocazia căruia a îndemnat comunitatea high-tech, reunită la salonul SXSW, să ofere un răspuns "tehnologic" respectării libertăţilor, relatează AFP.

Avertizorul de integritate, refugiat în Rusia după ce a dezvăluit informaţii despre amploarea interceptărilor NSA (Agenţia Naţională americană pentru Securitate), a afirmat că protejarea libertăţilor individuale necesită atât un "răspuns politic", cât şi unul "tehnologic".

În faţa a aproximativ 3.000 de persoane, reunite într-un auditoriu din Austin (Texas, sud), unde se desfăşoară salonul South by Southwest (SXSW), el a ţinut să se refere, în special, la posibilităţile de criptare a informaţiilor, care ar trebui să fie ameliorate şi făcute mai simple pentru utilizatori.

Totodată, Snowden a denunţat "eşecurile uriaşe" în materie de informaţii. "Dacă nu am petrece atâta timp să supraveghem oamenii, am putea prinde suspecţii", a spus el, oferind drept exemplu atentatul comis în aprilie, la maratonul din Boston.

Edward Snowden, acuzat în Statele Unite de spionaj şi furt de documente oficiale, a vorbit în cadrul unei mese rotunde, prin intermediul unui ecran interpus, cu imaginea Constituţiei americane pe fundal.

Aflând despre intervenţia lui Edward Snowden, un ales republican din Camera Reprezentanţilor, Mike Pompeo (Kansas), a trimis o scrisoare organizatorilor pentru a le cere să "retragă invitaţia" făcută acestui "trădător şi infractor de drept comun", care a furat documente militare şi trebuie să dea socoteală în faţa justiţiei.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ