Avertizare cod galben de inundaţii. Ce judeţe sunt vizate

| 18 apr, 10:45

Râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare şi Bistra, din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin, sunt sâmbătă sub avertizare cod galben de inundaţii.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie se pot produce sâmbătă, până la ora 16.00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş şi Someşul Mare, din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud.

Avertizarea cod galben de inundaţii a fost emisă în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele nouă ore, a celor prognozate şi a cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte, a precizat INHGA.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Lăpuş, Iza şi Tur.

De asemenea, unele râuri din bazinul hidrografic Bistra, judeţul Caraş-Severin, sunt sub avertizare cod galben de inundaţii, sâmbătă, până la ora 20.00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ