Avioanele SUA în aer, gata să lovească Iranul. Trump a oprit atacul în ultima clipă

| 21 iun, 09:44

Avioanele și navele SUA erau gata de a lansa un atac militar asupra unor ținte din Iran, în semn de răzbunare pentru drona doborâtă joi. Donald Trump a anulat ordinul în ultimul moment.

Președintele Donald Trump a aprobat lovituri militare asupra Iranului, dar s-a răzgândit în ultimul moment, scrie New York Times. Operațiunea se afla într-o fază incipientă în momentul în care președintele am hotărât să o oprească.

”Avioanele erau în aer și navele se aflau pe poziții, dar nicio rachetă nu fusese trasă în momentul în care a venit ordinul”, a precizat un oficial al administrației, sub acoperirea anonimatului.

Loviturile militare, care ar fi vizat radare și baterii de rachete, ar fi trebuit să aibă loc vineri, la primele ore ale dimineții, pentru a reduce numărul de victime.

Este neclar deocamdată dacă atacurile vor mai avea loc.

Decizia inițială de a acționa a venit în semn de răspuns pentru doborârea, de către Iran, a unei drone de spionaj RQ-4A Global Hawk.

Teheranul, care a obținut o victorie simbolică importantă prin doborârea unei aeronave cu echipament sofisticat, una foarte scumpă pe deasupra, susține că drona zbura în spațiul aerian iranian.

SUA au negat acuzația susținând că drona se afla în spațiul aerian internațional, deasupra strâmtorii Ormuz.

Incidentele au loc într-un context de tensiuni exacerbate între Iran şi Statele Unite, care au anunțat zilele trecute trimiterea de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu.

Armata americană şi-a intensificat acuzaţiile împotriva Iranului, făcându-l responsabil pentru atacul asupra unuia dintre cele două tancuri petroliere lovite de explozii pe 13 iunie în Marea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ