AVOCATUL POPORULUI: Monitorizăm respectarea drepturilor refugiaţilor pe teritoriul României

| 09 sep, 19:01

Avocatul Poporului monitorizează respectarea drepturilor persoanelor refugiate actualmente pe teritoriul României şi va aplica aceeaşi procedură dacă statul român va prelua un număr mai mare de refugiaţi, transmite Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat de presă, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a făcut această afirmaţie în cadrul unei întâlniri avute cu o delegaţie a Diviziei de Evaluare a Direcţiei de Supraveghere Internă din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, prilej cu care s-a discutat şi despre criza refugiaţilor. Vizita delegaţiei Consiliului Europei în România a avut ca scop evaluarea eficacităţii sprijinului oferit de CoE domeniului pentru condiţiile de detenţie din ţara noastră.

Sursa citată precizează că Avocatul Poporului a trecut în revistă activitatea recent înfiinţatului Domeniu privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, accentuând asupra faptului că sunt supravegheate circa 2.000 de instituţii care dispun de locuri de detenţie. Victor Ciorbea a adăugat că este în curs de finalizare un raport special cu privire la condiţiile de detenţie şi aresturile din România, care va lua în considerare şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în această materie.

Ciorbea a subliniat, în cadrul convorbirilor, necesitatea întăririi legăturilor între Avocatul Poporului şi Consiliul Europei prin organizarea de programe de training şi schimburi de experienţă între specialiştii celor două instituţii. Membrii delegaţiei CoE au apreciat că trebuie întărită reţeaua de legătură între Consiliul Europei şi statele membre, astfel încât să fie mai bine cunoscute problemele cu care se confruntă acestea din urmă ca şi problematică abordată de organizaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ