BACALAUREAT 2013: Ministerul asigură că subiectele la BAC n-au fost publicate înainte de examen

| 01 iul, 2013

BACALAUREAT 2013: Ministerul Educaţiei Naţionale şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au dat asigurări că niciuna dintre variantele de subiecte de la proba de Limba română a examenului de bacalaureat nu a ieşit din reţeaua informatică gestionată de cele două instituţii.

"Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că nici una dintre variantele de subiecte, de la proba scrisă la Limba şi literatura română - Bacalaureat iunie-iulie 2013, nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 09.00. Conform verificărilor realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care are în atribuţii păstrarea şi distribuirea subiectelor pentru examenele naţionale, în condiţii de maximă siguranţă, nu a existat nici o breşă în sistemul de transmitere a datelor", se arată într-un comunicat.

Precizările vin în contextul în care există suspiciuni de fraudă la această probă a Bacalaureatului. Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după elevii au aflat subiectele de la română şi baremul de corectare înainte de începerea examenului.

Profesorii din comisia de bacalaureat din acest liceu au fost duşi la audieri. Potrivit România TV, poliţiştii de la Serviciul Român de Informaţii aveau informaţii încă de săptâmâna trecută că profesorii de le Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală vor să fraudeze examenul. Astfel, oamenii legii au plasat mai multe dispozitive audio şi video în instituţia de învăţământ după ce au primit informaţii conform cărora dascălii se pregăteau să fraudeze examenul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ