Banca Mondială și-a RECONFIRMAT sprijinul pentru noul guvern de la Chișinău

| 05 aug, 08:37

Banca Mondială și-a reconfirmat sprijinul pentru programul de reforme și politicile de dezvoltare ale noului guvern de la Chișinău, se arată într-un comunicat al executivului moldovean, citat marți de mass-media de peste Prut.

O întrevedere dintre premierul Valeriu Streleț și Alex Kremer, director pentru Moldova, Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale a avut loc marți la Chișinău, în cadrul căreia a fost abordată problema asistenței financiare a Băncii Mondiale pentru R. Moldova în perioada 2015-2017.

Cu această ocazie, Alex Kremer a reconfirmat disponibilitatea BM de a ajuta noul guvern moldovean — ca în această perioadă complicată — să asigure stabilitatea sectorului financiar-bancar, să impulsioneze dezvoltarea economică și să sporească protecția socială a cetățenilor.

'Recomandările noastre cu privire la măsurile ce urmează să fie aplicate în vederea realizării cu succes a reformelor sunt menționate în 'Notele de politici' pe care le-a elaborat Banca Mondială împreună cu alți parteneri de dezvoltare', a precizat Alex Kremer.

Citeste si: PMP: Guvernul împinge România într-o aventură de tip grecesc. Dar nu va reuşi

Cooperarea R. Moldova cu Banca Mondială se desfășoară în baza Strategiei de parteneriat pe 2014-2017, ce include proiecte însumând circa 450 de milioane de dolari.

În același timp, după cum relatează Radio Chișinău, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru miercuri dimineață Consiliul Suprem de Securitate în problema situației economico-financiare și social-politice din republică.

Nicolae Timofti a semnat marți un decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate într-o nouă componență. Astfel, în componența Consiliului au fost incluși liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca, dar a fost exclus vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ