Bancher rus: Acesta este SFÂRŞITUL sistemului bancar!

| 17 dec, 2014

"Creșterea ratei dobânzii de referinţă până la 17% - acesta este sfârșitul sistemul bancar", a fost declarația emoțională a unui senior manager al unei bănci de dimensiuni medii pentru publicația Vedomosti.

Bancherul "dă un exemplu: marţi, una dintre marile banci a spus unuia dintre cele mai mari companii energetice, că dorește să ridice ratele de credit până la 19%", informează Vedomosti, citată de Business Insider.

Bancherul a adăugat că economia nu poate funcționa la aceste tarife, iar pentru sectorul real, non-financiar, sectorul „non-stock exchange”, aceasta înseamnă moarte, potrivit Vedomosti.

Marți dimineață, Banca Centrală rusă au crescut ratele la 17% de la 10,5%. Banca centrală a anunţat că decizia a fost determinată de necesitatea de a limita devalorizarea semnificativă a rublei și riscurile de inflație.

Într-o propoziție, manevra Băncii Centrale nu a dat rezultate.

Moneda rusă a scăzut la noi minime, ajungând marţi la 80 de ruble pentru un dolar și 100 de ruble la un euro. A devenit mai puternic cu 8% după majorare a ratei băncii centrale. Apoi a căzut.

"Piața de creditare interbancară a murit astăzi, a spus bancherul, care a adăugat:" Primul lucru de dimineață, toată lumea a închis - nu poți da bani oricui acum”, scrie Vedomosti.

Mai multe, pe capital.ro


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 2014
elena
job
Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa.
Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ