Barbu are voie și Ponta nu?

| 15 sep, 2013

Atitudinea conciliantă afişată de preşedintele liberal față de ministrul Barbu pare interesantă, dacă avem în vedere că poziția acestuia este identică cu cea a lui Victor Ponta. Atât Ponta cât și Barbu au considerat că, din punct de vedere tehnic, proiectul este în regulă și l-au avizat ca membrii ai cabinetului, dar au afirmat că vor vota împotrivă ca parlamentari. Liderul PNL tratează aceeași poziție publică în mod diferit.

Declarația de luni a lui Crin Antonescu conform căreia PNL va da un vot politic negativ în ceea ce privește proiectul de lege care ar permite exploatarea aurului de la Roșia Montană a reprezentat evenimentul politic al săptămânii. Tot lui Crin Antonescu îi aparțin declarațiile conform cărora ceea ce a făcut Victor Ponta prin trimiterea proiectului în Parlament, unde premierul a afirmat că va vota împotrivă, poate fi caracterizat ca “parșivel” și că PSD-ul dorește proiectul Roșia Montană, dar nu vrea să și-l asume ca atare. Trecând peste toate aceeste elemente, Antonescu a fost pus în dificultate tocmai de un eveniment în care a fost implicat un ministru liberal.

Astfel, vineri seară, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost așteptat de trei protestatari în fața Prefecturii din Cluj-Napoca, aceștia aruncând în el cu roșii. Despre acest eveniment, Crin Antonescu a ținut să precizeze că "a fost într-un mod, după părerea mea nepotrivit, asimilat (ministrul Daniel Barbu - n.r.) cu toţi cei care susţin acest proiect. Faptul că nişte oameni, că sunt miniştri, că nu sunt miniştri, susţin proiectul Roşia Montană este dreptul lor. (...) Asemenea episoade se întâmplă şi la case mai mari. Slavă Domnului, sper că nu s-a murdărit nimeni şi cred că şi dl ministru înţelege aceste lucruri la fel de bine ca mine".

Această atitudine a președintelui PNL este discutabilă, mai ales că, înainte să fie atacat, ministrul precizase într-o conferință de presă că el va vota în Senat împotriva legii, dacă aceasta este decizia partidului, deși își dăduse ca ministru avizul pozitiv.

Atitudinea conciliantă afişată de preşedintele liberal față de ministrul Barbu pare interesantă, dacă avem în vedere că poziția acestuia este identică cu cea a lui Victor Ponta. Atât Ponta cât și Barbu au considerat că, din punct de vedere tehnic, proiectul este în regulă și l-au avizat ca membrii ai cabinetului, dar au afirmat că vor vota împotrivă ca parlamentari. Din declarațiile conciliante pe care le face față de Daniel Barbu, reiese că liderul PNL tratează aceeași poziție publică în mod diferit, în funcție de persoana care și-a asumat-o.

Întrebarea logică, în acest context, este de ce a făcut Crin Antonescu acest lucru? Din mesajele defensive prin care îl protejează pe ministru Barbu nu se desprinde niciun răspuns. Altfel spus, ceea ce a făcut Crin Antonescu nu are logică din moment ce nu le-a luat apărarea nici lui Victor Ponta și nici PSD-ului, chiar atacându-i frontal prin declarațiile sale de joi.

Diferența dintre PSD și PNL, dar și între liderii celor două partide, este că PSD-ul este dispus să facă o dezbatere parlamentară constructivă și corectă, bazată pe argumente. De aceea, liderul social-democrat a trimis legea în Parlament, unde trebuie să fie dezbătută. Pe de altă parte, PNL-ul a luat o poziție tranșantă, un “nu” categoric care nu are decât valoare electorală, de a câștiga votul tinerilor ce protestează zilele acestea. Lipsa argumentelor din discursul lui Crin Antonescu si dubla masura nu denotă în final decât preocuparea pentru mize de imagine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2013
lenutza cea desteapta
unde ai fost la scoala?
Cum sa te cred Leaono? Faci mai multe greseli decat fiul meu in Cum sa te cred Lenutzo cand faci greseli de clasa a doua:
Atât Ponta (?) cât și Barbu au considerat că, din punct de vedere tehnic, proiectul este în regulă și l-au avizat ca membrii (?) ai cabinetului, dar au afirmat că vor vota împotrivă ca parlamentari.
15 sep, 2013
Ela
ce fata!!
mama, ce fata are asta!!! ministrul culturii???....culturii de spaime, tata!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ