Barna: Nu e cazul să facem acum referendumul pentru „Fără penali” din cauza pandemiei

| 29 dec, 19:14

Dan Barna susține că referendumul pentru „Fără penali” în funcții publice va fi organizat după ce „trece pandemia”. El spune că, deși actuala Coaliție are majoritate în Senat, pentru a trece inițiativa de modificare a Constituției și organizarea referendului în 30 de zile, acest lucru va fi rezolvat „când revenim la o societate care iese cu încredere din casă”.


„Nu e cazul să facem referendumul acum din cauza pandemiei. Suntem perfect responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la referendum în pandemie doar din orgoliu că rezolvăm acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia și revenim la o societate care iese cu încredere din casă vom organiza referendumul”, a spus liderul USR-PLUS la TVR 1.

Pe 9 noiembrie USR cerea votarea în senat a inițiativei „Fără penali în funcții publice” astfel încât referendumul de revizuire a Constituției în acest sens să aibă loc odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.
„Așa e legea. Se organizează referendumul în ultima duminică a celor 30 de zile care urmează adoptării legii de Parlament. Adică după adoptarea în Senat, a doua cameră. De Camera Deputaților a trecut deja în vară. Deci trebuie exact săptămâna această adoptată de Senat. Dacă ar fi fost săptamâna trecută, venea o duminică prea devreme. Dacă ar fi săptămâna viitoare, ar fi o duminică prea târziu. Facem apel la PNL și PSD să nu blocheze fără penali”, a scris la vremea respectivă pe Facebook vicepreședintele USR Cătălin Drulă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ