Barna: ”USR PLUS susţine listarea Roşiei Montană în patrimoniul UNESCO!”

| 28 iun, 19:51

Dan Barna a precizat luni că USR PLUS susţine în continuare listarea dosarului Roşiei Montană în patrimoniul UNESCO şi va menţine acest punct de vedere la discuţiile din coaliţie, indiferent dacă va exista o propunere alternativă.

 

„USR PLUS îşi menţine poziţia foarte fermă. Beneficiul înregistrării şi protejarea zonei prin statut UNESCO este unul foarte important. El nu împiedică generaţiile următoare, la un anumit moment, să aibă exploatări acolo, dacă va fi necesar. În momentul de faţă, poziţia USR PLUS rămâne cea pe care am anunţat-o deja de ani de zile, care este una dintre resursele de naştere şi de renaştere a USR, respectiv listarea Roşia Montană ca monument UNESCO, în patrimoniul UNESCO, şi vom păstra această poziţie şi în cadrul discuţiilor din coaliţie, în cazul în care va exista, aşa cum înţelegem, şi o propunere alternativă”, a afirmat Dan Barna, luni, la finalul Biroului Politic Naţional al USR PLUS.
Pe 22 iunie, Eugen Furdui, edilul din Roşia Montană, şi senatorul PNL Ioan Bumb au susţinut, la şedinţa comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, redefinirea perimetrului cultural din Roşia Montană pentru a se putea desfăşura activitatea economică de exploatare minieră.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ