Baronul Münchausen Băsescu și Xena Udrea, prințesa eșecului electoral

| 15 aug, 2013

În două mandate consecutive, președintele ne-a îndrugat vrute și nevrute, dar, ca un scamator incompetent, a fost incapabil să scoată din mânecile lui încăpătoare altceva decât eterna sa pasiune politică, Elena Udrea.

Când Traian Băsescu minte, o face hegelian, sperând că la un moment dat creșterile cantitative vor provoca schimbări calitative. Cu alte cuvinte, președintele îndrugă cele mai incredibile baliverne sperând că, pe măsură ce se adună mai multe, cenzura și luciditatea cetățeanului de rând ar putea să cedeze și, peste noapte, minciuna să fie percepută ca adevăr și invers. Povestea lui politică a pornit de la Alba ca Zăpada și pe măsură ce ne apropiem de prima rundă, cea a europarlamentarelor, se transformă în scornelile baronului Munchausen. În două mandate consecutive, președintele ne-a îndrugat vrute și nevrute, dar, ca un scamator incompetent, a fost incapabil să scoată din mânecile lui încăpătoare altceva decât eterna sa pasiune politică, Elena Udrea. Dezinhibata și guraliva blondă a politicii românești este tot ce mai are de oferit Traian Băsescu cetățenilor acestei țări. ”Dacă nu o vreți, eu o vreau!” sună adaptarea modernă a Lăpușneanului improvizat, care se agață cu ghearele și ultimele sale puteri de jilțul de la Cotroceni.

Iar cei mulți și proști, cărora le arăta deunăzi fără jenă ușa oficiului de emigrare, sunt îndemnați să o mai privească odată cum răsare din spumele mării, în costumul său îndoielnic de baie și mai suplă cu zece kilograme. Poate, totuși, o vor plăcea...

Cum se încearcă hipnotizarea unui popor care, așa cum a reieșit la referendumul din 2012, rabdă cu greu mojiciile unui regim samavolnic? Să-mi fie permis să citez, pe sărite, o caracterizare recentă a Elenei Udrea, făcută pesemne pe comandă electorală. Pentru cei care nu au sesizat în cei zece ani de carieră politică ai blondei de la palat, Elena Udrea este, nu neapărat în această ordine: "Tânără, inteligentă, hotărâtă şi ambiţioasă până peste măsură” sună oda bucuriei electorale într-un ziar de fost mare tiraj, ”rezistentă la lupta de tranşee cum poate nici Traian Băsescu nu este” continuă în sunet cumplit de tigaie scăpată pe jos, ”capabilă să se ia la trântă cu toţi bărbaţii scenei politice româneşti” completează asul peniței cu umor involuntar, ”Elena Udrea poate fi spărgătorul de fronturi de care are nevoie zona de centru-dreapta” își declină pe final motivațiile electorale autoarea scriituri fine.

Sunt două lucruri în care îmi pun speranțele cele mai sincere și anume, primul, că în România anului de grație 2013 nu mai există 0,5% electorat, la niciun nivel al scării sociale, dispus să mai înghită așa ceva și, în al doilea rând, sper că nici asemenea jurnaliști să nu mai existe cu adevărat. Poate Elena Udrea a recidivat și, precum în cazul emisiunii radio unde a sunat pe post de admiratoare anonimă a propriei sale prestații politice, blonda noastră s-a apucat și de advertoriale. În mod cert, din 2014 încolo va avea nevoie de o ocupație serioasă...

La această oră, planurile președintelui cu Udrea la Cotroceni și el însuși premier la Palatul Victoria sunt niște gogorițe atât de exagerate încât nimeni nu mai este dispus să adoarmă cu astfel de povești.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2013
pop
Ma baieti chiar e basescu vinovat de toate ? afacerea seamana cu ceasca el era vinovatul pentru tot , dupa ce il omorira acum il pling toti . cine sa va mai inteleaga. are basescu puterea ca sa faca ceva ? doar guvernul asta e garnisti cu penali de la toate partidele . cind o sa plece base si o sa se duca pe o insula pustie o sa ziceti ca tot el manipuleaza . Nu ca omul e sfint dar a incepe si abera tot timplul pe tema asta mi se pare deplasat.
16 aug, 2013
Mihu
care te numesti andreea
mai fata, sau baiat travestit, pai pdl-ul asta ce a facut in 8 ani??? a dat vina pe cei de dinainte, mergand pana la Ceausescu!!! ma mir cum acesti nemernici mai au curajul sa se uite in oglinda dimineata. oare nu vad jegul si mizeriile facute in ultimii ani? probabil soriciul e atat de gros incat nesimtirea va dainui pe veci!
17 aug, 2013
ramona
Vezi ca PDL nu a guvernat 8 ani ci 2 ani ,restul la guvernat PNL ,te uiti prea mult la antene ,una este guvern si alta presedintie capisci.
18 aug, 2013
Clubul de rugby
:))
Ramona, mata esti cretina, la menopauza sau ambele. Nu prea stii sa numeri fetito! In plus chiar slugoii de la CCR au fost nevoitit sa recunoasca ca burebista de cotroceni s-a bagat peste molesitul ala de boc si i-a facut treaba. Deci jet!
19 aug, 2013
ramona
Daca urnarim guvernarea USL continua ce a facut PDL , sau a redeschis un spital inchis ,a redus TVAla 19%,dar cand nu avem argumente e mai usor sa jignim si sa injuram ,apropo la barbati menopauza se numeste andrropauza .
16 aug, 2013
ilie
O fi poporul acesta chiar atat de lipsit de demnitate incat sa mai continuam cu astfel de indivizi penibili ? Presa ( cea mai mare parte)isi are si ea partea ei de vina , i-a pupat in cur pe toti acesti neispraviti si am ajuns sa ne certam unii cu altii, lor prea putin pasindu-le de noi.Cine sa-i judece? Justitia aceasta care este corupta? Auzi, nu a putut vorbi cocoana judecatoare, in fata instantei, deoarece i s-a pus un nod in gat.Pentru un cetatean cinstit( destui in tara) e greu de supravetuit. Sa-i ia dracul pe toti, cu tot neamul lor>
16 aug, 2013
andreea
din aprilie 2012 cine draqu va mai impiedica sa faceti treaba ?
si la 10 ani dupa ce moare chioru', voi tot pe el o sa dati vina.
esecurile personale va fac sa debitati
15 aug, 2013
vasilicapopilov
basescu.
Smecheriile astea imputite pe care musiu basescu le face de peste 22 de ani in politica romaneasca au adus f multi romani in pragul disperarii,pt faradelegile pe care le-a facut are de dat socoteala si de stat la mititica multi,f multi ani,ori el vrea cu tot dinadinsul sa o puna pe plescoiasa la Cotroceni singura care l-ar mai putea salva.Poporul stie ce vrea matrozul iar de pacalit se va pacali singur pe el.
16 aug, 2013
Popa Ironim
este adevarat,dar sint suparat ca si ponta este exact copia lui

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ