Băsescu a înţeles că PMP este mort de unul singur

| 29 iul, 2013

Şeful statului continuă campania de promovare a nou înfiinţatului partid al Mişcării Populare. După băile de mulţime și conferinţele de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a acordat un interviu în care a abordat teme ce ţin atât de partea de guvernare, cât şi de cea de politică internă.

Din declaraţiile lui Băsescu se observă o schimbare a atitudinii în ceea ce îi priveşte pe cei din PDL. Preşedintele acum câteva luni, după congresul partidului, le transmitea membrilor un mesaj de adio. În acest moment acel mesaj se transformă mai degrabă într-un „adio, dar rămân cu tine, pentru că am nevoie de tine!”.

Încercările disperate de a promova Partidul Mişcarea Populară în toate colţurile media, prin purtătorii de mesaje ai Fundaţiei cu acelaşi nume, prin jurnaliştii „acreditaţi” la fosta guvernare portocalie, nu par să fi dat roade. Această ineficiență de a atrage capital electoral, dar şi de a îmbunătăți imaginea partidului, l-au făcut pe Băsescu să înţeleagă faptul că fără oameni politici întipăriţi în mintea românului nu ai şanse de reuşită.

Mesajele pacifiste ale lui Băsescu au menirea de a îmbuna liderii partidelor de dreapta, precum PDL sau FC, de a-i convinge că au ţeluri comune şi că ar trebui să înceapă negocierile pentru viitoarele alegeri. Traian Băsescu a subliniat în cadrul interviului că nu vede incompatibilităţi fundamentale între PDL şi Mişcarea Populară, ba mai mult a lăudat rând pe rând lideri apropiaţi de el ai PDL-ului.

Băsescu s-a reorientat şi către MRU, pe care se părea că l-a abandonat pe drum ca pe o măsea stricată. Însă, propulsarea lui MRU pe scena politică de către Traian Băsescu l-a făcut să devină o voce a opoziţiei actuale, de care şeful statului s-ar putea folosi în viitoarele campanii ale PMP. Preşedintele l-a lăudat pe Ungureanu pentru calităţile sale de intelectual şi l-a nominalizat printre favoriţii săi pentru a-i urma pe fotoliul de la Cotroceni.

Interviul a scos la iveală şi modalităţile prin care noul partid îşi va crea organizaţiile teritoriale. Băsescu a spus că e posibil să existe o aspiraţie a actualelor filiale ale PDL. Aşadar, Băsescu se foloseşte de organizarea internă a PDL pentru a pune bazele structurii noului partid.

Aluziile preşedintelui la PDL şi la oamenii din interiorul partidului demonstrează că s-a convins de incapacitatea celor pe care i-a atras în Mişcarea Populară de a pune pe picioare un nou partid. Până acum „învăţăceii” lui Băsescu, fosta trupă de şoc a PDL – Udrea, Boc, Macovei, rămân fideli PDL (fie și numai de formă), fără a trece la Mişcarea Populară.

Traian Băsescu are nevoie de oameni capabili, mai ales că până în acest moment Eugen Tomac nu pare un lider adevărat de partid, ci mai degrabă un trepăduş care fuge de la un partid la altul după cum îi dictează interesul.

Invitația avansată subtil către PDL şi FC la negocieri de către Traian Băsescu ar  putea să rămână fără rezultate. Deocamdată partidul lui Băsescu, PMP, nu reprezintă un partener credibil şi, precum alte partide de apartament, nu se ştie dacă va rezista mai mult de un ciclu electoral.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 2013
teanu
Inteligenta jurnalistului
Ionescule, nu ai inteles ce esti platit sa faci. Ponta nu concureaza, in plan electoral, cu Basescu, ci cu Antonescu. Voi jurnalistii platiti ieftin, trebuie sa-i atacati pe Antonescu, Rosca Stanescu, Voiculescu. Daca nu iti este clar, cere niste clarificari.
29 iul, 2013
cantautor
si noi am inteles ca tu esti mort singur...
de aceea v-ati strans ca o armata...
de pupincuristi...
pupincuristii lui Ponta...
este mare foamea,desi deficitul a scazut?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ