Băsescu: Aş merge până la a sista alocaţia pentru copiii romi, dacă nu merg la şcoală

| 05 iul, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în condiţiile în care structura populaţiei se schimbă, trebuie luate măsuri astfel încât copiii romi să meargă la şcoală, pentru a fi la fel de instruiţi ca majoritarii, el adăugând: "Aş merge până la a sista alocaţia pentru copii dacă nu se duc la şcoală".

Băsescu a spus, la Digi 24, că se constată că avem o creştere mult mai rapidă a populaţiei roma. "Se schimbă structura populaţiei şi viteza va fi tot mai mare. Mă îngrozeşte, şi de ce deschid aceste subiect: se va menţine situaţia şi va trebui ca generaţia care vine să ţină un număr mult mai mare de pensionari. Dacă scade generaţia tânără, cum să ţii un număr mult mai mare de pensionari?", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

El a spus că trebuie luate măsuri astfel încât copiii romi să meargă la şcoală. "Un lucru este clar, dacă nu se schimbă tendinţa, şi nu pot fi optimist, trebuie să facem să meargă la şcoală copiii romi şi aş merge până la a asista alocaţia pentru copii dacă nu se duc la şcoală. Dacă se menţine tendinţa, această minoritate va deveni destul de consistentă şi trebuie să fie la fel de instruită ca şi majoritarii. Trebuie făcut ceva", a spus Băsescu.

Tag-uri: basescu romi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ