Băsescu & co îmbrățișează protestele anti-Roșia Montană

Manifestul de vineri din Cronica Română nu face decât să scoată la suprafață scopul final al protestelor din ultima lună – construcția artificială a unei mișcări de stradă îndreptate strict împotriva actualei puteri, o minoritate gălăgioasă menită să servească intereselor politice ale celui care manipulează totul din spatele zidurilor de la Cotroceni.

La aproape o lună și jumătate din momentul în care au început, protestele anti-Roșia Montană din Piața Universității și-au atins în sfârșit „maturitatea”. Departe de a mai vorbi despre o mișcare interesată de miza punctuală a stopării proiectului de exploatare cu cianuri în Apuseni, protestele au devenit ceva complet diferit, adică o armă politică.

Dacă inițial în Piața Universității vorbeam de o mișcare eterogenă alcătuită din mai multe tipuri de participanți, unii dintre ei interesați doar de proiectul RMGC, alții doar de a predica un mesaj anarhist, iar
alții doar de a socializa, acum lucurile sunt extrem de diferite. Pe parcurs, mișcarea a fost confiscată de anumite grupuri de interese, prezente acolo din prima zi. Implicarea lui George Soros, care dorește
anularea proiectului RMGC, și sprijinul Alinei Mungiu-Pippidi, din zona căreia provine liderul Pieței, Claudiu Crăciun, stau drept mărturie că manifestul din Piață aparţine unor protestari de serviciu. A veni timpul ca
oamenii adunați în fiecare seară în centrul Capitalei să fie aruncați în lupta adevărată.

Vineri a apărut pe site-ul cronicaromana.ro o chemare la mobilizare intitulată sugestiv „Miting Anti USL-dePONTAminaţi România!”. Manifestul îşi propune ca toți românii ce se preocupă de soarta țării lor și care s-au săturat de modul în care guvernul Ponta ar conduce România înspre dezastru să participe între 14 și 22 octombrie la o serie de mitinguri autorizate în Piața Victoriei.

Presupusele argumente date de cei care cheamă la protest se leagă de intervenția politicului în justiție, de modul în care s-ar fi discutat modificarea Constituției sau în care s-a aprobat Codul insolvenței.
Actuala majoritate guvernamentală este înfățișată ca o caracatiță ce încearcă să acapareze întreaga putere din România, ducând țara înspre o dictatură neo-comunistă. Desigur, împotriva unui asemenea sistem ticăloșit trebuie să se ridice toți cetățenii responsabili, esența mesajului find „UNIŢI, SALVĂM ROMÂNIA”.

Nu trebuie să fii expert în comunicare ca să vezi numeroasele similitudini între mesajele pe care le strigă cei din Piața Universității și cele care vor fi strigate de luni în Piața Victoriei. De mai bine de o lună cei de la
Universitate și-au construit un registru specific al mesajului public, din moment ce există atât teme cât și sloganuri ce se transmit în Piață şi pe reţelele de socializare. Acum, se pregătește ducerea la un alt nivel al
protestului la a cărui construcție s-a lucrat de șase săptămâni, nivelul în care va fi înfierată nu doar exploatarea Roşia Montană, ci şi actuala guvernare.

Este greu de crezut că reprezentanții celor două mișcări de protest nu vor pactiza și că vor rămâne fiecare în piața lor. Din contră, protestarii de la Universitate s-au dovedit deja adepții marșurilor prin tot Bucureștiul.
Weekend-ul acesta ne putem aștepta la un ocol până la sediu DNA, drum ratat săptămâna trecută, probabil deoarece nu venise încă momentul.

Cineva trebuie să fie extrem de idealist sau extrem de naiv ca să mai creadă că mișcările de stradă din București nu au fost capturate de mult de anumite interese. Manifestul de vineri din Cronica Română nu face decât să scoată la suprafață scopul final al protestelor din ultima lună – construcția artificială a unei mișcări de stradă îndreptate strict împotriva actualei puteri, o minoritate gălăgioasă menită să servească intereselor politice ale celui care manipulează totul din spatele zidurilor de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ