Băsescu despre torţionarul Vişinescu: Niciodată nu e prea târziu să se facă dreptate

| 03 aug, 2013

''Niciodată nu este prea târziu să se facă dreptate'', a declarat, sâmbătă, la Sulina, preşedintele Traian Băsescu, întrebat fiind de jurnalişti despre cazul fostului comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, din perioada comunistă, Alexandru Vişinescu.

''Trebuie să răspundă în faţa legii. Eu nu mă pot substitui nici procurorilor, nici judecătorilor', a declarat şeful statului. Întrebat fiind dacă nu e totuşi prea târziu, preşedintele României a menţionat că 'nu e niciodată prea târziu să faci dreptate'.

Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Împotriva fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost depusă o sesizare penală pentru omor deosebit de grav, acesta fiind descris de foştii deţinuţi politici drept 'un individ extrem de crud'.

În apărarea sa, Alexandru Vişinescu a negat orice vină pe care ar fi putut să o aibă, acuzând sistemul comunist şi conducerea de la acea vreme.

Potrivit unor statistici neoficiale, sute de mii de persoane au fost încarcerate în România în perioada comunismului, zeci de mii dintre acestea pierzându-şi viaţa din cauza pedepselor care se aplicau în închisori.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ