Băsescu: Există şi discriminare nedeclarată, dar ţine şi de cultura familiilor rome

| 02 sep, 2013

Preşedintele Traian Băsescu consideră că problema copiilor romi este una complicată, punctând că, pe de-o parte, există şi un proces de discriminare nedeclarat, dar pe de altă parte, o cauză a acestei situaţii ţine şi de cultura familiilor rome.

"Cred că problema copiilor romi este mai complicată decât ne obişnuim să o afirmăm de pe o poziţie sau alta. În mod categoric există şi un proces de discriminare nedeclarat - prima cauză. Dar a doua cauză este chiar cultura familiei rome. De multe ori nu îşi trimit copiii la şcoală şi nu văd importanţa capitală pentru soarta viitoare a copilului în a merge la şcoală. Mai bine merge cu mama şi cu tata în Italia sau merge într-o intersecţie în Bucureşti să mai găsească nişte bani", a afirmat preşedintele luni, într-un interviu pentru cotidianul "Adevărul".

În context, el a povestit că are un fin de etnie romă, botezat în perioada în care era primar general al Capitalei, după ce tatăl acestuia s-a urcat pe clădirea Primăriei Sectorului 5, protestând şi cerând o locuinţă. Traian Băsescu a mărturisit că soţia sa se ducea periodic la familia respectivă, încercând să-i convingă pe părinţi să îşi trimită copilul la şcoală.

"Avem o problemă a societăţii, o respingere, avem şi o problemă a familiilor rome. De aceea, eu l-am apreciat foarte mult pe Cioabă, pentru că el tot timpul i-a îndemnat să meargă la şcoală şi să se creştinească. Şi-a dat seama care sunt hibele comunităţii pe care o reprezenta - şcoala şi biserica, creştinarea", a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ