Băsescu – fermierul cu atribuții politice

| 18 iun, 2013

Aș vrea să îl văd pe Traian Băsescu fermier. Aș vrea să îl văd cum se înjură singur pentru faptul că la Consiliul Europei din februarie nu a obținut o creștere mai mare a subvenției pe suprafața cultivată.

Invitat la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTv, Traian Băsescu, președintele jucător, a declarat că vrea ca după terminarea mandatului să devină fost președinte agricultor. Băsescu a spus că i-ar plăcea să dețină o fermă de 200-250 de hectare, unde să aibă o livadă cu piersici, cireși și meri. Ciudat, m-aș fi așteptat ca președintele să-și dorească livadă de pruni (prietenii știu de ce), sau să cultive morcovi, căci pe durata mandatelor sale a cam ținut poporul acesta cu morcovul în fund. Găsesc totuși o explicație și pentru creșterea pomilor fructiferi: poate dorește să facă înghețată bio, cu arome de piersici, cireșe și mere.

Inițial, Traian Băsescu declarase că ar vrea să revină la meseria sa, cea de comandant de navă. Acum s-a răzgândit și vrea să dea marea pe ogoare. În același timp va conduce și Mișcarea Populară. Aici lucrurile se leagă, deoarece nu cu mult timp în urmă consilierul prezidențial Gabriel Berca spunea că Partidul Mișcarea Populară se va înființa în jurul unui fermier; doar că acela se ocupa cu vărsatul laptelui pe câmp, nu cu culesul piersicilor și cireșelor.

Recent, Traian Băsescu a testat un tractor. Probabil se interesează încă de pe acum de utilajele pe care le va achiziționa pentru ferma sa. E o diferență enormă de la puntea de comandă a unui petrolier, la cabina prăfuită e unui tractor. La fel de mare precum cea dintre biroul de la Cotroceni și Mișcarea Populară. Cu o excepție: și la Cotroceni, și în Mișcarea Populară, oamenii sunt aceiași.

Aș vrea să îl văd pe Traian Băsescu fermier. Aș vrea să îl văd cum se înjură singur pentru faptul că la Consiliul Europei din februarie nu a obținut o creștere mai mare a subvenției pe suprafața cultivată, cum se plânge că francezii au 290 euro/ha, iar el trebuie să aștepte până în 2020 pentru a primi 196 euro/ha. Mi-aș fi dorit însă ca activitatea de agricultor să se desfășoare în timpul mandatului lui Emil Boc, să vadă cum e să te duci zi de zi la APIA să întrebi când intră subvenția, iar aceasta să vină după câteva luni de la data la care ar fi trebuit. Traian Băsescu își dorește să fie agricultor, dar acum, în mandatul USL, când agricultura, alături de energie, a devenit o prioritate a guvernului, când se dorește mărirea suprafeței irigate, când se fac eforturi pentru ca subvențiile să intre la timp, adică atunci când ai nevoie de bani pentru a pregăti următoarea cultură.

Același Traian Băsescu a afirmat că dacă o bancă i-ar da bani, ar cumpăra teren. Mă întreb cu ce ar garanta împrumutul la bancă, cu casa din Mihăileanu? Iar dacă da, la ce valoare? Cea la care a cumpărat-o, sau cea reală?

Referitor la rămânerea în politică, Băsescu afirma anul trecut că se va retrage și va inființa o școală unde să formeze următorii conducători ai patriei. Între timp și-a dat seama că meseria de dascăl nu e cea mai potrivită, mai ales într-o țară care are nevoie de tinichigii și ospătari, nu de filozofi.

Cert este că indiferent ce va urma, că se va întâmpla pe câmp sau în biroul de conducere a Mișcării Populare, 7,4 milioane de români își doresc același lucru: de viitorul politic al  lui Băsescu să se aleagă praful.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ