Basescu plagiaza: a preluat apelul la Consiliul Concurentei de la USL

| 21 aug, 2013

Traian Băsescu a acuzat astăzi Guvernul că nu are grijă la ceea ce se întâmplă pe piața de cereale sau chiar că ar încerca să favorizeze marii comercianți în detrimentul producătorilor.

”Mă uitam la un lucru care aproape m-a revoltat. Am văzut achiziție de grâu cu 675 lei pe tonă, ceea ce înseamnă cam 147 euro pe tonă, vândută în Egipt cu 197 euro pe tonă. Oare această cartelizare nu ar trebui observată de guvern și Consiliul Concurenței?”, a spus Băsescu la Călărași.

Ieri a avut loc însă un eveniment aproape deloc comentat de presă, dar care are o semnificație cu atât mai mare în lumina declarațiilor de astăzi ale președintelui. Secretarul de stat din ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, anunțase că autoritățile cercetează o posibilă înțelegere între comercianții de pe piața de cereale și că este luată în calcul sesizarea Consiliului Concurenței. Adică, exact ce cerea președintele astăzi, la o zi mai târziu după afirmațiile publice ale oficialului de la Agricultură.

Este greu de crezut, ba chiar imposibil, că președintele nu a avut cunoștință de acest anunț. La fel, este greu de crezut că președintele nu a știut și de faptul că anunțul a avut un impact mediatic minor. Prin urmare, nu rămân decât două posibilități. Fie discursul președintelui, făcut de consilieri, a fost unul neactualizat, iar acesta a transmis mesajul papagaligește (iar Traian Băsescu nu face din astea), fie pur și simplu președintele a furat ideea pentru a induce imaginea că acțiunea Guvernului, despre care va începe să se discute probabil mai mult de acum încolo, a venit ca urmare a insistențelor sale. Cum s-ar zice, președintele fură una mică de la USL că poate vine cu procente….

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2013
unik
ce ai vrut sa zici pana la urma nenea jurnalistule, ca nu am pricepuit?
21 aug, 2013
teanu
atentie stefane
Stefane bolovanule, nu vorbi de plagiat in casa plagiatorului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ