Băsescu inspectează șantierele patriei

| 07 aug, 2013

Vizita pe şantierul autostrăzii Arad-Nădlac este ultimul loc în care ar fi trebui să se deplaseze şeful statului având în vedere faptul că acolo este tronsonul de autostradă concesionat de pupila lui Băsescu, Anca Boagiu, celebrului Nelu Iordache, arestat pentru diverse infracţiuni care au cauzat inclusiv suspendarea fondurilor europene pentru transporturi.

Lucrurile sunt clare. Traian Băsescu a intrat în campanie electorală. Ultima ieşire programată în calendarul electoral al şefului statului nu a fost însă tocmai inspirată. Vizita pe şantierul autostrăzii Arad-Nădlac este ultimul loc în care ar fi trebui să se deplaseze şeful statului având în vedere faptul că acolo este tronsonul de autostradă concesionat de pupila lui Băsescu, Anca Boagiu, celebrului Nelu Iordache, arestat pentru diverse infracţiuni care au cauzat inclusiv suspendarea fondurilor europene pentru transporturi.

Calculul făcut de Traian Băsescu este relativ simplu. Lipsa autostrăzilor care, pe vremea când era ministru al Transporturilor erau demonizate de acesta pe motiv că nu avem nevoie de ele, este un motiv de nemulţumire pentru majoritatea românilor. Deci, atacă subiectul. Pentru domnia sa par a nu mai conta detaliile esenţiale precum faptul că guvernările conduse de la Cotroceni nu au reuşit să provoace decât scandaluri şi întârzieri nesfârşite concretizate în inaugurarea câtorva zeci de kilometri de autostradă în 4 ani.

Atacul lui Traian Băsescu a fost unul virulent. Băsescu a spus că Guvernul ar fi trebuit să intervină şi să aloce bani pentru terminarea lucrărilor la autostradă, pentru că ar fi recuperat investiţia din fonduri europene. "Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupam de alte trăsnăi. Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce înseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar, şi de bani europeni (...) Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească", a afirmat Băsescu.

În replică la acuzaţiile şefului statului, Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a declarată că este pentru prima oară când este de acord cu Traian Băsescu în ceea ce priveşte "proasta guvernare", dar că acest lucru o priveşte pe Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, care s-a ocupat de autostrada Nădlac-Arad. Menţionând că pentru lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad contractul a fost semnat cu firma lui Nelu Iordache, Şova a subliniat că "infracţiunile comise la atribuirea lotului Nădlac-Arad lotul I au fost principala cauză pentru care Programul Operaţional pentru Transport a fost suspendat de către Comisia Europeană timp de un an de zile. În loc să se mire, domnul preşedinte Băsescu mai bine şi-ar pune problema de ce a trebuit ca doamna Boagiu să semneze în condiţiile comiterii de infracţiuni - aşa a apreciat Direcţia de Luptă Antifraudă în urma controlului - şi de ce din această cauză am avut Programul Operaţional pentru Transporturi suspendat timp de un an de zile".

În final, rămâne o întrebare simplă. Ce treabă are Băsescu cu şantierele în lucru? Iar dacă tot se face că munceşte pe şantierele autostrăzilor făcute praf de miniştrii din camarila sa personală, de ce nu spune absolut nimic despre cauzele care au provocat blocarea banilor europeni pentru construcţia de autostrăzi. Păcat că domnul Băsescu nu s-a deplasat la Arad însoţit de distinsa doamnă Anca Boagiu. Ne-am fi distrat cu toţii la maximum. Mai puţin doamna cu leopardul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2013
cantautor
mi-aduc aminte,acum cativa ani,cum urmareati basca lui BASESCU pe Valea Oltului....
pe tine nu te-am vazut,erai la nisip...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ