Băsescu mai are un singur dor

| 03 sep, 2013

Traian Băsescu este în campanie electorală, un lucru care nu mai miră pe nimeni, având în vedere că în 9 ani de zile a fost într-o campanie continuă. În loc să se ocupe de atribuţiile cuvenite prin funcţia de Preşedinte al României, acesta s-a preocupat să-şi consolideze puterea şi să-şi elimine adversarii politici.

Aceste obiective personale au fost realizate, însă cu preţul distrugerii României. După 9 ani de activitate în cea mai înaltă funcţie din stat, Preşedintele Băsescu a reuşit să izoleze ţara pe plan extern (s-a izolat şi el în cele din urmă, vezi refuzul penibil a lui Băsescu de a se duce la adunarea ONU), a dus România pe ultimele locuri în UE privind starea economică, bunăstarea cetăţenilor şi pe primul loc la capitolul sărăcie.

Acum, pe final de mandat, încearcă tot felul de artificii pentru a rămâne în viaţa politică, la cel mai înalt nivel. Mai întâi, a încercat să câştige controlul PDL prin Elena Udrea, însă Vasile Blaga s-a dovedit a fi o nucă tare. Partidul Mişcarea Populară este o altă găselniţă a lui Băsescu. Acest partid fantomă, cu toate că este promovat intens de Traian Băsescu, nu reuşeşte să se impună la nivel politic. Mai mult, pe partea de mesaj, cu toate că a lansat un tir de atacuri foarte dure la adresa guvernului USL, PMP nu reuşeşte să penetreze agenda publică. În fine, fantomaticul partid este doar un vehicul pentru marea obsesie a marinarului Băsescu: să o vadă pe Elena Udrea în locul lui la Cotroceni şi astfel să-şi menţină influenţa asupra României.

Aceste eşecuri par să-l mobilizeze şi mai mult pe Băsescu pentru a găsi o soluţie prin care să controleze ţara. Recent a declarat că a doua zi după europarlamentare dreapta se va unifica. „Sunt convins că dreapta românească se va uni. Nu e atât de naivă precum pare. Momentul ultim al unei unificări nu va fi altul decât a doua zi după europarlamentare”. Cu toate că la nivelul predictibilitate politică a suferit multe eşecuri în ultima perioadă (USL se va rupe, Ponta nu va fi premier), putem să admitem că ar putea avea dreptate şi că dreapta s-ar putea unifica. Dar este o adevărată utopie să susţii că Elena Udrea şi Monica Macovei ar putea să-i învingă în alegeri pe Victor Ponta şi Crin Antonescu. Însă Băsescu nu trebuie subestimat. În traducere liberă mesajul lui este următorul: dreapta trebuie să se unească în jurul Elenei Udrea, care să devină candidatul la alegerile prezidenţiale.

Strategia lui Băsescu ar fi funcţionat dacă candidatul promovat de Băsescu ar fi fost o persoană credibilă şi nu Elena Udrea, care la capitolul încredere stă foarte prost. Când menţionezi Elena Udrea te gândeşti la eşecul guvernării PDL. Despre Monica Macovei nu are rost să adăugăm prea multe, pentru că este percepută de mare parte dintre români ca cea care a făcut mult rău României, prin denigrarea repetată a propriei țări.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2013
cantautor
dreapta este condamnata sa se unifice,fie ca zice Basescu sau nu...
in jurul cui,nu mai are nici o importanta...
anul 2016 este capatul acestui proiect...
vom vedea...
AMR 3 ani.....
04 sep, 2013
Rugio
Ce fel de logica foloseste acesta femeie ca sa-i rezulte afirmatiile din text?!
Se pare ca afirmatiile au fost formulate de altcineva si, oricum, cu mult inainte de scrierea titlului textului...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ