Băsescu: Nu putem vorbi despre democrație consolidată fără o educație de calitate

| 16 sep, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar, în care afirmă că nu se poate vorbi despre democraţie consolidată fără educaţie de calitate. Şeful Statului susţine aplicarea, fără întrâziere, a Legii educaţiei.

"La începutul anului școlar 2013 - 2014 doresc să vă urez mult succes și să-mi exprim speranța că veți reuși să vă bucurați de fiecare zi de școală. În mod special, le urez bun venit celor aproape 200.000 de elevi care încep clasa pregătitoare, precum și cadrelor didactice nou intrate în sistemul de învățământ", precizează Traian Băsescu în comunicatul de presă cu ocazia începerii noului an şcolar.

Preşedinteşe susţine că educația națională trebuie să se înscrie în orizontul obiectivelor Europa 2020: să fie centrată pe criteriul competitivității și al relevanței pe piața muncii, să promoveze echitatea și coeziunea socială, să stimuleze creativitatea și spiritul întreprinzător.

"Putem atinge toate aceste obiective dacă urmăm cu consecvență Pactul Național pentru Educație, precum și dacă aplicăm, fără întârziere, Legea educației. Nu putem vorbi despre democrație consolidată fără o educație de calitate. Astăzi trăim într-o societate globalizată, al cărei principiu de armonizare este cel al unității în diversitate și al pluralismului de valori și opțiuni", consideră şeful statului.

Am încredere în dumneavoastră, profesori și elevi, deopotrivă, că prin entuziasmul și perseverența cu care vă veți urma parcursul în cunoaștere și formare profesională, veți contribui la construirea unei societăți puternice, capabilă să discearnă calea propriului viitor, calea viitorului României, se arată în încheierea mesajului de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ