Băsescu nu vede pe nimeni mai competent ca el la Ministerul Transporturilor

| 23 iul, 2013

Discursul preşedintelui privind situaţia de la Ministerul Transportului ar fi comic, dacă în joc nu ar fi obiective prioritare pentru România.

Pentru orice cetăţean de bun-simţ, abordarea de ieri a şefului statului nu a însemnat altceva decât o demonstraţie de rea-voinţă, politicianism ieftin şi demagogie dusă la extrem, toate aceste într-un dispreţ evident faţă de românii pe care pretinde că îi reprezintă de la înălţimea funcţiei pe care o deţine.

Oare cine a putut să înţeleagă ce a vrut să spună Traian Băsescu atunci când l-a comparat pe Ovidiu Silaghi cu apa sfinţită? Pentru un politician care oricum nu-i prea dus la biserică, astfel de comentarii chiar nu-şi au locul.

Apoi, preşedintele nostru a mai îndrugat ceva despre amânarea decretului privind numirea lui Ovidiu Silaghi pentru ca Victor Ponta să înveţe să fie consecvent şi să îşi asume răspunderea privind privatizarea CFR Marfă. O retorică cel puţin amuzantă care nu ar avea trecere nici măcar la cei mai fervenţi susţinători ai ideilor prezidenţiale. Pai, cum poate vorbi Traian Băsescu despre consecvenţă şi asumare de răspundere, cum poate şeful statului să dea lecţii în acest sens când ambele sale mandate ca preşedinte au fost presărate din plin cu răzgândiri şi inconsecvenţe majore?

Să amintim numai despre momentul din 2007 când Traian Băsescu declarase ca dacă va fi suspendat, va demisiona în cinci minute. Sau despre momentul din 2012 în acelaşi context al suspendării când şeful statului susţinea varianta luptei la referendum pentru ca ulterior să se răzgândească. Sunt doar două din mostrele de inconsecvenţă ale lui Traian Băsescu şi care îl delegitimează pe şeful statului atunci când încearcă să ţină lecţii altora despre principii şi argumente în politică.

Trebuie spus că această încercare nereuşită a lui Traian Băsescu de a pune pe umerii lui Victor Ponta unui aşa-zis eşec al privatizării CFR Marfă este un indicator al discursului demagogic specific preşedintelui. Pentru că, fie că va rămâne sau nu interimar la Transporturi până la definitivarea procedurii de privatizare, Victor Ponta îşi va asuma oricum întregul demers în calitate de prim-ministru.

Cel mai amuzant este însă că Traian Băsescu a invocat lipsa unui masterplan la Transporturi şi a condamnat lipsa de eficienţă a lui Ovidiu Silaghi. Adevărul este că şeful statului are tot dreptul să ridice astfel de semne de întrebare că doar în mandatele sale ca ministru al Transporturilor ţara noastră a fost înţesată de autostrăzi, au fost modernizaţi mii de kilometri de cale ferată, Tarom a devenit cea mai puternică companie aeriană din Europa, iar transportul fluvial şi cel maritim au atins culmi nebănuite.

Concluzia? Înainte de a vedea paiul din ochiul altuia, şeful statului ar face bine să vadă bârna din proprii ochi. Fiindcă Traian Băsescu este la fel de mediocru ca preşedinte al României pe cât a fost şi ca ministru al Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ