Băsescu pleacă în vacanţă, ce a lăsat în urmă?

| 24 iul, 2013

După recentele atacuri lansate de la Palatul Cotroceni la adresa guvernării USL, preşedintele Băsescu a plecat nonşalant în vacanţă, ca şi cum toate problemele ţării ar fi fost rezolvate. Astfel, Traian Băsescu a plecat, miercuri dimineaţă, la vila de protocol din staţiunea Neptun. Şeful statului a ajuns cu elicopterul la vila de protocol din staţiune unde va rămâne pentru câteva zile de vacanţă.

Discrepanţa între discursul grav al şefului statului, presărat cu atacuri extrem de dure, dar nefundamentate, şi plecarea la relaxare în vacanţă este evidentă. Ceea ce denotă, în cele din urmă, că dincolo de retorica din ultimele zile, pe Traian Băsescu nu-l interesează cu adevărat de problemele cu care se confruntă România.

De asemenea, nu poate fi trecut cu vederea contrastul dintre acţiunile întreprinse de premierul Ponta şi lipsa realizări în plan prezidenţial. În timp ce primul ministru a bifat vizite de lucru importante în Europa şi Asia pentru a obţine parteneriate economice, şeful statului nu a făcut altceva decât să arunce fitile şi să genereze scandaluri în spaţiul politic intern.

În fapt, vacanţa de la vila de protocol de la Neptun reprezintă preambulul pentru vacanţa ce va urma pentru Traian Băsescu după alegerile prezidenţiale din 2014. În ultima perioadă s-a dovedit că şeful statului este uzat din punct de vedere politic, după aproximativ nouă ani la Cotroceni, timp în care a acţionat conflictual şi nu a reuşit să impună proiecte constructive care să conducă la progresul societăţii româneşti. La ultimul referendum pentru demitere, peste şapte milioane de români au votat pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, şeful statului fiind salvat de pragul de prezenţă. Î.

Dincolo de fumigenele aruncate în spaţiul public prin care a încercat să discrediteze Guvernul Ponta chiar înainte de a pleca în concediu pe litoral, îngrijorător este că Traian Băsescu se va mai întoarce pentru alte câteva luni la Palatul Cotroceni şi nu sunt semne că ar abandona discursul agresiv şi defăimător, ca unică armă ce i-a mai rămas la îndemână pentru a fi preluat de către mass-media.

Prerogativa de mediator, garantată şefului statului prin Constituţie, nu a fost pe placul lui Traian Băsescu, cel care s-a erijat în jucător şi a acţionat distructiv în sensul destabilizării clasei politice şi a instituţiilor statului. În planul politicii externe, Traian Băsescu s-a dovedit a fi un actor politic izolat care nu a reuşit să apere în mod real interesele României. Exemplul de la negocierea bugetului alocat României de către UE în perioada 2014-2020 este elocvent, cum la fel de evident este şi că Traian Băsescu nu a avut rezultate în politica externă. Un handicap pe care premierul Ponta a reuşit să-l remonteze în şase luni prin deplasările recente în Germania, Franţa, Spania, China, precum şi prin vizita delegaţiei condusă de premierul Franţei în ţara noastră.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2013
Marin
Deplasate sunt rastalmacirile despre si cu Basescu.Despre sumele uriase cheltuite de Tov Ponta si gasca de plimbareti, vrem amanunte.Rezultatul este sumbru nul si neavenit despre vizite si alte receptii.In toate tarile si-au facut imagine, care nu ne tine de foame.Daca nu ar mai fi si alte contre, tov ponta ne imbata cu propaganda comunista.
Ptr.D.vstra domn autor va acuz de TRADARE NATIONALA, pentru asemenea articol de 2 lei.Mai cautati subiecte REALE si nu vrajeli
27 iul, 2013
sluga lui COPY
nu este tradare nationala,este prostie....
pe timpul cand dadea examene autorul nu erau camere de supraveghere...in scoli.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ