Băsescu: România şi Republica Moldova se vor uni de nevoie sau de bunăvoie. Dar acum totul e pierdut

| 06 apr, 19:16

Traian Băsescu este de părere că România şi Republica Moldova se vor uni de nevoie sau de bunăvoie, prima variantă putând avea loc şi mâine, iar a doua peste 20 de ani.

Totuşi, fostul şef de stat consideră că totul e pierdut acum în Moldova pentru varianta unificării, motivul fiind presiunea Rusiei.

“Cum să te poţi gândi că un fost preşedinte va candida la şefia Moldovei, apoi va uni cele două patrii? Sunt afirmaţii ale unor oameni fără responsabilitate. Cele două ţări se vor uni de nevoie sau bunăvoie. De bunăvoie în 20 de ani, de nevoie chiar şi mâine. Dar s-a creat un zid între Moldova, Ucraina şi UE. Orice drum al Ucrainei către Uniunea Europeană înseamnă intervenţie militară. Acum e pierdut totul pentru noi în Republica Moldova după semnalul Rusiei că nimic din fostul teritoriul fostei URSS nu va ajunge membru al UE, cred că totul e pierdut, geopolitic”, a spus fostul şef de stat.

Traian Băsescu a mai afirmat că, având în vedere excedentul bugetar, el ar fi crescut bugetul Apărării, dacă ar fi fost premier sau şef de stat. În opinia sa, Rusia nu se va opri până nu va controla tot sudul Ucrainei până la gurile Dunării. "Fără sudul Ucrainei, ruşii vor fi jupâni la Marea Neagră. Cu sudul Ucrainei, vor fi stăpâni", a afirmat acesta.

Citeşte şi: ALARMĂ TOTALĂ! Băsescu: Trupele Federaţiei Ruse ar putea ajunge pe teritoriul României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ