Băsescu s-a oferit să ajute Guvernul la negocierile cu FMI. Ce spune Ponta

| 08 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat că se lipseşte de o expertiză a preşedintelui Traian Băsescu în negocierea cu instituţiile financiare internaţionale, aşa cum s-a oferit el în mod public, după ce a declarat că negocierile recente dintre Guvern şi FMI sunt "de proastă calitate".

"Doamne fereşte! Eu ştiu cum a negociat domnul preşedinte Băsescu în 2010, când a tăiat pensiile, salariile şi a mărit TVA-ul. Şi acum văd că propaganda e cu taxe. Care taxe? Că n-am mărit nici TVA, nici cota unică. Or Traian Băsescu a mărit TVA-ul cu cinci procente şi a tăiat salariile. Aşa expertiză... Mă lipsesc, ca să fiu sincer", a spus prim-ministrul, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că este interesat de crearea unui mediu competitiv de afaceri în România.

"Eu ţin foarte mult cont şi am un foarte mare interes ca mediul de afaceri să aibă în România un mediu competitiv. Pe de altă parte, eu sunt ales de români şi îmi fac datoria faţă de români în primul rând şi sunt convins că în România, în acest moment, toate taxele sunt mai mici decât în SUA şi decât în majoritatea covârşitoare a ţărilor europene", a menţionat copreşedintele USL.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că negocierile recente dintre Guvern şi FMI sunt "de proastă calitate" şi a făcut un apel la Executiv să analizeze posibilitatea de a renegocia obligaţiile pe care şi le-a asumat cu FMI, CE şi BM.

"Sunt în posesia proiectului de scrisoare care a rezultat în urma negocierilor dintre Guvern şi FMI. Am spus-o cred primul, dar o spun şi acum: este o negociere de proastă calitate, care nu dă şanse de relansare economiei româneşti. Este o negociere care îi va face pe cei care vor primi o brumă de bani să piardă prin creşterile de preţuri mult mai mult decât primesc, dar cel mai grav lucru este că măsurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt nici în scrisoare foarte clar definite, lasă loc la mult arbitrariu. (...) Public rog Guvernul să analizeze posibilitatea de a renegocia obligaţiile pe care şi le-a asumat cu FMI, CE şi BM, iar dacă au nevoie de experienţa mea le-o pun la dispoziţie", a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ