Băsescu: Să nu mă facă slugoii lui Plahotniuc din România să vorbesc

| 22 ian, 12:02

Fostul președinte român Traian Băsescu a avut o intervenție dură la B1TV față de legăturile dintre anumiți oameni politici din România și oligarhul Vladimir Plahotniuc

„Sunt constrâns de legea care nu-mi permite, ca fost șef al statului, să divulg secrete pe care le-am aflat când ocupam funcția. Dar s-ar putea ca, pe fondul agravării situației din Moldova, în interesul țării, să renunț la aceste obligații. Îi avertizez acum pe slugoii lui Plahotniuc din România, la oamenii politici mă refer, să-și ia labele de pe el!”, a menționat Băsescu, citat de comisarul.ro.

„Știu cine a mâncat din mâna lui Plahotniuc din România și cine mănâncă și acum. Încetați cu susținerea lui Plahotniuc în România. Punct.”, a spus fostul președinte.

Întrebat la cine se referă, acesta a recunoscut că este vorba despre „politicieni, în primul rând. Totul are o limită. O Moldova destabilizată de Plahotniuc înseamnă un risc de securitate națională pentru România”.

Mesaj către Platforma Demnitate și Adevăr

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat joi seară, după o nouă zi de proteste ample la Chișinău, un mesaj către „oamenii” Platformei Demnitate și Adevăr.

Fostul lider de la Cotroceni a spus că împărtășește neîncrederea cetățenilor în Guvernul Filip, deoarece știe cine „este păpuşarul” noului premier.

Totuși, Băsescu optează pentru o perioadă cu acest Guvern, urmată de alegeri anticipate, în cadrul cărora toate forțele proeuropene să se unească în jurul Platformei Demnitate și Adevăr.

„Dacă aş vrea să am un cuvânt de spus legat de viitorul ţării, în mod cert aş transforma Mişcarea Demnitate şi Adevăr în partid politic ca singură garanţie de reprezentare parlamentară a cetăţenilor ţării care doresc un stat democratic şi un parcurs pro-european”, a menționat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, fostul președinte și-a manifestat dezacordul față de protestele comune ale Platformei alături de Renato Usatîi și Igor Dodon.

„A cere simultan cu Igor Dodon şi Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentară este o greşeală. Dodon şi Usatîi vor instabilitate, pentru că numai aşa pot să îşi păcălească electoratul. Mişcarea Demnitate şi Adevăr are nevoie de un respiro de câteva luni pentru a se putea transforma în partid politic. Trebuie înţeles că, dacă Republica Moldova poate fi împinsă în dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenţa unui guvern validat de Parlament”, a mai menționat președintele Partidului Mișcarea Populară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ