Băsescu, topless

| 05 aug, 2013

Domnul Băsescu a renunţat la tricoul albastru, oferindu-ne o rară apariţie la bustul gol.

De ceva vreme, Traian Băsescu trage. Nu, nu vă speriaţi, nu trage la măsea. Domnul preşedinte trage cu toate tunurile. Cele politice, se înţelege, doar-doar va reuşi să concentreze atenţia presei, a opiniei publice asupra Mişcării sale, aşa-zis Populare. Ciudat lucru însă, vara pare să fi înfierbântat atât de rău mintea preşedintelui nostru încât a luat-o pe urmele Elenei Udrea cu ale sale apariţii “fizice” provocatoare. Domnul Băsescu a renunţat la tricoul albastru, oferindu-ne o rară apariţie la bustul gol.

Moda topless în politica românească a mai fost încercată pe vremuri de Petre Roman. În pregătirea campaniei electorale din 2000, idolul femeilor de la APACA încerca să-şi revigoreze mitul virilităţii politice, pozând în chiloţi pe malul Dunării. Rezultatul? Petre Roman a luat 2% la alegerile prezidenţiale, ieşind definitiv din politica mare.

La nivel internaţional, cel mai cunoscut promotor politic al poziţiei topless este stimabilul tovarăş Vladimir Putin, dornic să demonstreze poporului rus şi lumii întregi că este un lider cu mână de fier şi un fizic de invidiat.

Nu mi-e foarte clar dacă această schemă îi reuşeşte şi lui Traian Băsescu. Despre ambiţiile sale legate de funcţia de prim-ministru, într-o evoluţie similară celei a lui Putin, am mai auzit. Nu sunt realiste, dar omul poate să viseze, că nu doare. Dar a-l copia pe autocratul lider al Rusiei, deocamdată din punctul de vedere al apariţiilor şoc, mi se pare o eroare.

În primul rând, noi trăim într-o altă cultură decât cea a Rusiei. Un preşedinte al unei ţări europene nu ar trebui totuşi să se afişeze ostentativ la bustul gol. Este o chestiune care ţine, până la urmă, de etichetă. Dacă imaginile ar fi surprinse de paparazzi, vizând o violare a spaţiului privat, domnul preşedinte nu ar fi în nicio culpă. Dimpotrivă, ar avea toate motivele să-i acţioneze pe respectivii în judecată pentru lezarea dreptului la imagine. Dar fotografiile cu preşedintele la bustul gol sunt parte a unei campanii asumate, fiind evident publicate cu acordul acestuia. Şi nu este prima abatere. Nu mai târziu de săptămâna trecută, preşedintele ţării urca în şlapi la bordul unei nave a Poliţiei de Frontieră, demonstrând din nou lipsă de respect.

Toate acestea se întâmplă, coincidenţă sau nu, într-o perioadă în care Elena Udrea a declanşat o campanie furibundă de promovare a calităţilor sale “politice” în tradiţionala ţinută - slip şi sutien leopard expuse pe şezlongul de fiţe.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Dar când imaginea este una defavorabilă, lucrurile stau şi mai prost. În acest caz, imaginea preşedintelui la bustul gol nu trezeşte nicio simpatie. Este o gafă care anulează, în bună măsură, orice efecte de popularitate pe care mai spera să le obţină Traian Băsescu de pe urma deselor sale atacuri la adresa Guvernului şi, în general, la adresa oricui nu e de acord cu Elena, cu Mişcarea şi mai ales cu Augusta sa persoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2013
ramona
Ia uite au aparut marmotele cu bustul gol si slapi ai presedintelui Romaniei,despre cei 2000 de someri de la ANAF nimic ,nu conteaza cineva plecat cu bona dicteaza.
05 aug, 2013
Jan
DICTATORUL
Tov. Stan, chiar sunt socat ca dictatorul, in luna august, pe o barca la mare, nu poarta uniforma de presedinte. Pai macar un sacou, o cravata, o camasa, ar fi putut purta. In plus, si Nuti era in costum de baie la mare. Credeti ca si-au scos hainele si le-au pus impreuna ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ