Băsescu uită că fost deja premier

| 05 iul, 2013

Traian Băsescu este politicianul cu cea mai scurtă memorie. Băsescu azi declară ceva, iar mâine se contrazice singur. Spune că nu vrea să fie președinte la masa verde, iar apoi încurajează la boicot, promite măriri salariale, iar apoi anunță tăierea veniturilor bugetarilor cu 25%, iar lista poate continua cu multe alte exemple.

Dacă am da crezare jignirilor lui Voronin, ne-am putea explica și motivul acestei amnezii. Mai nou, acum se vede un bun premier și se consideră pregătit pentru această funcție, dar uită că a fost deja premier și chiar Curtea Constituțională i-a spus acest lucru, interferând de multe ori în activitatea lui Emil Boc pe vremea când acesta „conducea” Palatul Victoria. În vremea guvernărilor PDL, sediul Guvernului se mutase la Palatul Cotroceni.

Băsescu a afirmat că este pregătit pentru funcția de prim-ministru. Normal, a avut doi ani de „antrenament”, în vremea când șeful Executivului era marioneta Boc, exersându-și pe acesta calitățile de păpușar.

Băsescu ne-a arătat o dată cât de „bun” ar fi în funcția de prim-ministru: salarii tăiate, decizii ale CCR ignorate, fonduri europene blocate și o economie distrusă. Acum și-ar dori să o ia de la capăt și afirmă că ar fi un prim-ministru mai bun decât Victor Ponta. Dacă ignorăm cele două mandate de președinte și ne gândim la „realizările” sale din timpul mandatelor de ministru la transporturi, ne putem face o imagine destul de bună despre ce ar putea realiza Băsescu din calitatea de șef al Executivului.

Băsescu premier... nu pot decât să râd când mă gândesc la acest lucru, iar apoi mă îngrozesc, gândindu-mă ce s-ar întâmpla dacă această glumă ar deveni realitate. O glumă proastă, ce-i drept. Vă închipuiți cu ce abuzuri ne-am confrunta dacă Traian Băsescu s-ar afla într-o funcție executivă precum cea de prim-ministru? Cât timp a fost președinte, i-a plăcut să fie „jucător”, interpretând Constituția după bunul plac și abuzând de ea în toate felurile posibile. Ca prim-ministru, toate aceste plăceri neortodoxe i-ar putea fi înlesnite. Cel mai probabil ar reduce rolul Parlamentului la unul pur și simplu decorativ, lucru pe care de altfel l-a reușit parțial în cele două mandate ale lui Boc, prin nenumărate asumări de răspundere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ