Băsescu vine să confirme toate zvonurile legate de susţinerea Elenei Udrea pentru funcţia de preşedinte

| 04 sep, 2013

Menționarea numelui Monicăi Macovei drept posibil candidat prezidențial este făcută doar de formă. În realitate însă, Traian Băsescu o susține doar pe Elena Udrea pentru o candidatură la Președinție, și face tot posibilul să își rostogolească opțiunea.

Dacă se mai îndoia cineva, două declarații făcute la începutul acestei săptămâni demonstrează că tandemul Traian Băsescu – Elena Udrea funcţionează cât se poate de bine.

Prima dintre aceste declarații îi aparține președintelui care, într-un interviu acordat ziarului ”Adevarul” a afirmat că doar două femei de pe scena politică ar fi pregătite pentru acest post. ”Știu două femei care îi bat pe Crin și pe Ponta în sondaje: Monica Macovei și Elena Udrea. Sunt mult mai consecvente decât fiecare dintre ei. Și în dezbateri publice l-ar bate și pe Crin și pe Ponta”, a declarat președintele, care a adăugat că Elena Udrea este singurul politician care crește în sondaje.

Această mențiune este extrem de importantă pentru a interpreta corect mesajul lui Traian Băsescu. Pentru că ea demonstrează că menționarea numelui Monicăi Macovei drept posibil candidat prezidențial este făcută doar de formă. În realitate însă, Traian Băsescu o susține doar pe Elena Udrea pentru o candidatură la Președinție, și face tot posibilul să își rostogolească opțiunea.

În răspuns la declarațiile președintelui, Elena Udrea a ținut să precizeze că un candidat puternic al dreptei este musai să beneficieze de sprijinul lui Traian Băsescu. "Cred că este prematur să discutam numele. Din ce a spus preşedintele, eu am înţeles aşa. Că dreapta românească, neunită şi fragmentată fiind, nu reuşeşte să indice candidatul, pe de o parte. Pe de altă parte, faptul că actualii lideri ai USL - că vorbim de Ponta sau Antonescu, căci nu ştim care va candida, ambele variante sunt posibile - sunt de bătut chiar şi de două femei, ceea ce zic eu că arată ideea că suntem într-un moment în care şansele sunt deschise pentru candidatul dreptei. Important este să găsim drumul, ca acest candidat unic al dreptei să beneficieze de sprijinul lui Traian Băsescu", a spus Elena Udrea la B1TV, argumentându-și afirmația prin aceea că președintele s-ar afla la o a doua tinerețe politică. Și, cum președintele și-a făcut deja cunoscută opțiunea pentru Elena Udrea, este în afara oricărei îndoieli că deputata vorbește pro domo, despre propria candidatură la Președinția României.

Dincolo însă de calculele pe care președintele și Elena Udrea le fac în perspectiva alegerilor prezidențiale, este de-a dreptul fascinant cum Elena Udrea și Traian Băsescu se susțin reciproc, cu toate că această relație aduce deservicii ambilor. Elena Udrea este perimată public şi în afară de bikini nu mai are ce să arate politicii. Chiar dacă Traian Băsescu o vede crescând în sondaje, realitatea este că deputata PDL rămâne cantonată în partea inferioară a clasamentelor încrederii în politicieni, grație imaginii negative de pupilă prezidențială, care vrea acces spre funcții tot mai înalte, fără să aibă alt merit decât acela de a-l fi vrăjit pe președinte cu aerele de Ileană Cosânzeană. Cât despre mentorul său politic, Traian Băsescu a fost pus la punct de români vara trecută şi nu mai poate candida la nici o funcţie (nu doar la cea prezidențială) în condițiile în care rămâne un politician profund detestat, pe care nimeni nu îl mai vrea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2013
cantautor
articolul este foarte slab,asa ca n-am sa insist..
mi-a atras in schimb atentia formularea:
"Elena Udrea este perimată public şi în afară de bikini nu mai are ce să arate politicii..."
si mi-am zis ca e mai bine asa,decat sa te dezbraci de caracter cum faci tu,prin formulare si sa lasi nuda frustrare de femeie anodina,sa o vedem toti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ