Băsiștii la ceas de cumplită dezamăgire că vizita Victoriei Nuland nu a fost cum au vrut ei

Vizita a avut alt scop, a căzut cenzura realității peste poveștile unui Tapalagă, Pantazi sau Marin Marian. Doamna Nuland a venit, a expus scopul vizitei sale care era cu totul și cu totul altul și a plecat. Dar nu înainte de a da o mare tiflă, fix peste bot, corului de babe macoviste, a se citi variate ONG-uri care sperau că, în cadrul vizitei, s-ar putea întâlni hoțul cu prostul.

Se scufundă România, sau, mă rog, o mare parte din ea, reprezentată de iluziile și năzărelile politice ale poeților de curte ai regimului Băsescu. Ar fi meritat, poate, atenționați încă de acum o săptămână, că și-o fac cu mâna lor, imaginându-și cai verzi pe pereți despre vizita emisarului american Victoria Nuland în țara noastră.

Unii dintre povestitorii de profesie ai lui Traian Băsescu au știu exact că recită prostii... Dar alții mai entuziaști, sau pur și simplu naivi, s-au lăsat (a)prinși de păcăleala focului de artificii declanșat de propra mașinărie de propagandă. Scenarii abracadabrante, expuneau halucinant speculații despre cum vine la București asistentul secretarului american de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland pentru ”a pune la punct” guvernul USL în general și pe premierul Victor Ponta, în special.

Așa gândire ancilară s-a mai pomenit, poate, doar în epoca fanariotă, când emisarul Înaltei Porți era așteptat cu înfrigurare de către domnitorii care puteau fi chemați spre întemnițare sau sugrumați pe loc, după cum suna porunca secretă a Sultanului.

Tabloul apocaliptic al descăpățânării USL de către sultanul american, de ocazie, a fost completat cu tușe de un ridicol desăvârșit de către toți acei pițifelnici băsiști care explicau prostimii adunate cum ” a fugit și s-a ascuns” premierul Ponta de spaima îngrozitoarei doamne Nuland.

Prăpăstiile recitate savant ignorau voit că orice stat al lumii civilizate are protocoale de securitate al căror rost este ca întotdeauna să se știe locația exactă a șefilor statului, guvernului și, în genere, al celor chemați să-i înlocuiască în caz de forță majoră.

Traian Băsescu știa exact unde se află Victor Ponta, așa cum știa și SPP. Dar aceste detalii au fost considerate neimportante în povestea de secol 17, în care personajul principal trebuie să părăsească neapărat și pe ascuns prăfuitul Târg al Bucurestilor, la ceas de noapte și, dacă regia dă voie, pe vreme de cumplită furtună.

A fugit așadar Victor Ponta, mai ceva ca Ceaușescu cu elicopterul, de pe acoperișul Comitetului Central. Așa măcar am aflat și noi că cititorii lor sunt mai puțin școliți dar mai creduli decât ai noștri. Problema cu manipularea scornită pe vizita Victoriei Nuland este că nu reprezentantul administrației americane nu a executat partea de balet propagandistic care i-ar fi revenit, în opinia lădutărilor lui Băsescu mai sus amintiți.

Vizita a avut alt scop, a căzut cenzura realității peste poveștile unui Tapalagă, Pantazi sau Marin Marian. Doamna Nuland a venit, a expus scopul vizitei sale care era cu totul și cu totul altul și a plecat. Dar nu înainte de a da o mare tiflă, fix peste bot, corului de babe macoviste, a se citi variate ONG-uri are sperau că, în cadrul vizitei, s-ar putea întâlni hoțul cu prostul prin Gara de Nord.

N-a fost să fie și doamna Nuland, spre cinstea domniei sale, a declinat orice comentarii pe tema Justiție și presă, refuzând să fie implicată în astfel discuții neprincipiale. Comentariul Victoriei Nuland, oricât de sec ar părea unui cetățean neavizat în limbaj diplomatic, este un teribil pălmoi dat peste tejghea unui client cam afumat care și-a închipuit că gradul de alcoolemie i-ar putea justifica cumva familiarități excesive cu înaltul funcționar american.

În urma acesteia, orbeții din Biserica Adorării lui Băsescu abia au început să se trezească din beția de putere care i-a tot intoxicat și le-a luat mințile de două mandate prezidențiale încoace. Accesele de tembelism politic, al celor care își imaginau deja capul guvernului dus demonstrativ în sac de rafie la Washington DC, au făcut loc celei mai negre și mai deznădăjduite dezamăgiri.

Suntem pierduți, vasul se scufundă, America nu ne-a salvat! Păi, mon cher, dacă voi v-ați legat în asemenea hal de catargul lui Băsescu, poate că asta și meritați, să vă duceți la fund, cu el împreună... Măgarul propagandei băsiste a căzut într-o rână și rage a moarte iminentă, rănit în marile speranțe: trăim ultimele zbateri democratice ale României, bibicule!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 2014
Adrian
Intrebare
Ati avut intalnire cu Victoria Nuland?
14 ian, 2014
cornel
ferenczy are o dezamagire cumplita
Ferenczy, ti-ai stricat faringele si esofagul dupa cat ai prestat, stand in genunchi sub mesele pesedistilor, si Ponta nu vede nicio imbunatatire.
Ia-l pe Frunda si faceti o zona autonoma pentru victimele felatiilor in conditii toxice. Nici Ponta nu vrea sa mai interactioneze cu voi dupa rezultatele catastrofale.
14 ian, 2014
scanteie
scanteia anilor 50
Scanteia anilor 80 era un ziar delicat fata de minunatul articol de aici. Ce citim in acest aricol seamana foarte bine cu ce se gasea in Scanteia anilor 50, in care negrul era facut alb iar albul era manjit cu nerusinare in negru. Cu aceiasi nerusinare ca in prezentul articol. Si toate astea cu urmari nefaste asupra oamenilor cinstiti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ