Beşiktaş şi Fenerbahce nu au avut acelaşi noroc ca Steaua. Ele au fost excluse din cupele europene

| 25 iun, 2013

Comisia de Control şi Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a anunţat că Steaua Bucureşti a fost sancţionată cu excluderea din cupele europene, dar această sancţiune face obiectul unei perioade de probaţiune de cinci ani, potrivit comunicatului oficial dat publicităţii, marţi seara, de forul continental. Echipele din Turcia nu au scăpat însă asa uşor. Fenerbahce şi Beşiktaş nu vor putea evolua în competiţiile europene.

"FC Steaua Bucureşti nu este eligibilă să participe într-o competiţie UEFA a cluburilor pentru care s-ar califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probaţiune de cinci ani'', se arată în comunicatul UEFA. Comisia de Disciplină precizează că a analizat ''cu atenţie situaţia clubului Steaua şi a ţinut cont de unele circumstanţe atenuante'' în decizia pe care a luat-o.

În schimb, clubul Beşiktaş JK Istanbul nu va putea evolua în ediţia 2013/14 a Europa League, iar Fenerbahçe SK a fost exclusă din următoarele trei sezoane ale cupelor europene pentru care se va califica, inclusiv ediţia 2013/14 a Champions League. Ultimul an de suspendare (al treilea) nu este executoriu şi face obiectul unei probaţiuni de cinci ani.

UEFA consideră că e necesară adunarea de mai multe informaţii despre indivizii implicaţi în cazul celor două cluburi din Turcia.

Toate cluburile au posibilitatea de a face apel la deciziile Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, putându-se adresa Comisiei de Apel a forului european.

Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a declarat, marţi seara, că "perioada de probaţiune de 5 ani nici nu mai contează. Nicio amendă, nici nimic. Singurul lucru care contează este că Steaua va juca în Champions League. Pe 16 iulie, fanii trebuie să umple stadionul, pentru ca noi să putem să batem la o diferenţă liniştitoare pe Vardar. A fost descătuşare. N-am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura aveam în minte cele mai negre gânduri".

UEFA deschisese o procedură disciplinară împotriva campioanei României, după condamnarea finanţatorului Stelei, George Becali, la 3 ani de închisoare în dosarul 'Valiza'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ