Bilanț la sănătate. Ministrul Florian Bodog: Cea mai mare problemă este lipsa vaccinurilor

| 07 apr, 14:27

La trei luni de când conduce Ministerul Sănătăţii, Florian Bodog şi-a făcut bilanţul.

Ministrul a amintit de încheierea contractelor cost-volum-rezultat pentru terapia fără interferon, includerea a noi medicamente pe lista de compensate, desfiinţarea comisiilor care aprobau terapiile scumpe şi suplimentarea fondurilor pentru programele naţionale.

Totuşi, Florian Bodog s-a confruntat cu câteva crize: mai multe citostatice au lipsit din spitale, transplantul pulmonar a fost blocat la clinica AKH din Viena, iar vaccinurile lipsesc din maternităţi şi cabinetele medicilor de familie.

Pentru evitarea acestor situaţii, luni va fi publicată Legea vaccinării, iar statul va fi obligat să cumpere stocuri pentru patru ani.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: "Cea mai mare problemă cu care sistemul sanitar se confruntă la momentul de față este lipsa vaccinurilor. Și aceasta este datorată faptului că nu au existat strategii pe termen lung în ceea ce privește achiziția vaccinurilor. Pe de altă parte mai este o problemă - faptul că încă sunt unele medicamente la care pacienții români nu au acces. Și a treia problemă este legată de unele probleme legislative".

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ