Bine, Victore! Și la mai mare!

| 21 sep, 2013

Victor Ponta, cel mai tânăr premier din istoria Guvernelor României a mai îmbătrânit cu un an. Ca un făcut, cel mai tânăr dintre politicieni nu numai că a îndrăznit acolo unde cei mai în vârstă se codeau, până la urmă îndrăzneala este totuși un apanaj al tinerilor, dar, cel mai surprinzător, a dat dovadă de moderație și echilibru acolo unde nimeni nu se aștepta.

Să privim de pildă spre conflictul politic de anul trecut, spre apogeul căruia nimeni nu ar fi crezut că mai există și o altă cale de aceea a escaladării conflictului, o escaladare ghidată abil de adversari spre partenerii externi.

Ce șanse ar fi avut România într-un conflict diplomatic de durată chiar cu aceia de la care așteaptă un sprijin consistent, vă las pe voi să ghiciți... Până la urmă să ai inspirația unei alianțe politice, nu este chiar atât de ieșit din comun, dar să-ți folosești intuiția politică pentru a o salva de atâtea ori, este chiar remarcabil.

Victor Ponta, fost sportiv, a știut mereu să puncteze și să-și elaboreze o strategie de durată. De asemenea are un rol important și pentru că România a redevenit într-un răstimp incredibil de scurt un partener de încredere, nu numai militar ci și economic, pentru aliații săi.

Din punct de vedere al politicii externe este, fără exagerare, o realizare de-a dreptul miraculoasă, atât de surprinzătoare – dacă ar fi să ne gândim la revirimentul cu Germania – încât i-a atras pe abilii adversari de anul trecut într-o capcană urâtă.

Nu mulți analiști politici ar fi putut intui în vara lui 2012 că peste un an vor fi emise critici anti-germane tocmai dinspre Palatul Cotroceni. Oricine ar face o scurtă retrospectivă a măsurilor luate de Victor Ponta în mandatul de premier și a seriei de succese politice şi electorale, va fi nevoit să admită că premierul este un politician cu putere de muncă și cu stomac de tablă.

Rezumând însă peste un an de guvernare, cel mai important detaliu ne apare acela că USL mai există și azi, iar faptul acesta i se datorează în mare parte lui Victor Ponta. Chiar cine ar fi crezut asta, din partea celui mai tânăr președinte al colosului social-democrat, suspectat de critici la preluarea funcției că nu va reuși nici măcar disciplinarea colegilor mai turbulenți?

Tag-uri: psd, usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2013
Clubul de rugby
Degeaba orăcăiți
Că puștiul v-a băgat în ceață. După 8 ani de Băsescu ați furat și oul de sub cloșcă și ați crezut că toată țara e a voastră. Numai firmele portocalii au avut de lucru, ați sifonat până și banii europeni, ca proștii, de parcă poți să furi de la neamț. A venit USL și v-a stricat socotelile și acum băteți mărunt din buze pe forumuri. La pușcărie cu voi! HUO, HIENE BĂSISTE!
02 oct, 2013
rugby
jocul de rugby
ma, daca tu esti rugbyst, eu o las pe nevasta-ta sa mi-o suga 2 ore, drept recompensa..in ceea ce priveste mersul la puscarie, guvernul actual cu maimutoiul plagiator in frunte, are prioritate la jilava...
22 sep, 2013
Gigel
Pentru svf
Funeriu si-a dovedit bac-ul! Si oricum lucurile pe unde si-a facut doctoratul si postdoc-ul sunt altceva decat locurile pe unde au "studiat" alde Andronescu si claponii ei de companie - Costoiu si Pricopie! Costoiu ii doctorand la Politehnica actualmente dar ocupa functia de rector!!! Toti valorosii astia au bac-ul in regula insa CV-ul lor ii penibilo-penalo-jenant! Prestigiul academic si stiintific al Politehnicii din Bucuresti condusa de clanul Andronescu este mult mai apropiat de cel al unui birt din Bragadiru in comparatie cu Universitatea din Strassbourg si Scripps Institute din la Jolla, USA pe unde a studiat si lucrat Funeriu! Lume uselista intoarsa cumplet cu fundul in sus, nestimate uselist!!
22 sep, 2013
Gigel
Clonati-l pe Ponta
Ii pacat sa ramana intr-un singur exemplar, teza lui de doctorat trebuie sa devina material de studiu obligatoriu la studentime, Oltchimu' duduie, Rosia Montana se pregateste de decolare, nu mai facem fata valului de investitori din Uzbekistan, momiti de Ponta in Romania in turneul asiatic, parlamentul asta cu 70% majoritate n-a fatat vreo initiativa legislativa mai acatarii de la alegeri incoace, etc! Pai Boc cu majoritatea lui de 50 si otzara, fragila si fluctuanta, a dat o noua lege a invatamantului, a reformat asistenta sociala, codul muncii, etc si majoritatea asta nu-i in stare de nimic! Nu-ti vine sa borasti dupa primul paragraf de periere sau cu fiecare paragraf scris iti creste plata?
22 sep, 2013
svf
Dacă numiţi aiurelile unui tip care încă n-a dovedit că şi-a luat bacul pe această planetă, lege a învăţământului, aveţi o problemă, stimate pdlist! Mai degrabă funerariile învăţământului!!!Sau poate aţi trăit ultimii 8 ani în altă Românie!
22 sep, 2013
vall
Mareane,
, daca esti in stare sa scrii asemenea aberatii despre nataraul plagiator, este pentru ca tu , ca si preamuieru` ai stomac de tabla. Altfel,ai fi borat in timp ce scriai tamaindu-l pe abjectul individ , care a distrus si putinul ce se mai facuse si si-a demonstrat tembelismul si ticalosia din plin prin deciziile -i tampite si infame.
21 sep, 2013
gghas
po(a)nta
Presupun ca v-ati bucurat si voi si el de cadoul facut de Presedintele Romaniei. Cum care cadou, vizita la santierul gazoductului Iasi-Ungheni, stiti voi, ''noi chiar facem, nu doar promitem ca altii''. Ati uitat inaugurarea fastuoasa de acum trei saptamani. Bine Victore, dar nu cu de astea, spectacole cu regie din filmele pentru tampiti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ