Decizia BOR: Catalog pentru MOAŞTE

| 09 mar, 2014

În curând, credincioşii vor putea admira moaştele sfinţilor în cataloage. Biserica Ortodoxă Română a cerut inventarierea tuturor moaştelor din ţară, pentru a evita închinarea la relicve false, potrivit România TV. Noul catalog cu rămăşite ale sfinţilor va fi gata chiar începând de anul acesta, a anunţat Patriarhia.

Decizia Bisericii Ortodoxe Române de inventariere a moaştelor vine după ce preoţii au constatat că, în multe cazuri, credincioşii se rugau la moaşte care nu erau canonizate sau, mai rău, la oase de animale. Astfel, Patriarhia Română a cerut fiecărei biserici din ţară să transmită documente şi fotografii cu moaştele pe care le deţine, pentru a stabili autenticitate acestora, iar mai apoi va întocmi un catalog cu moaşte pentru a se evita închinarea la relicve false.

Patriarhia susţine că noul catalog cu moaşte va fi gata chiar în 2014, iar credincioşii vor ştii exact la rămăşiţele cărui sfânt se roagă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ