BlackBerry a primit prima ofertă: 4,7 miliarde de dolari de la un consorţiu financiar din Canada

| 23 sep, 2013

BlackBerry a primit o primă ofertă de cumpărare, după ce s-a scos la vânzare acum câteva săpătmâni. BlackBerry a anunţat că a semnat o scrisoare de intenţie cu un consorţiu condus de un fond de investiţii canadian, numit Fairfax Financial Holdings Limited.

Tranzacţia le-ar aduce acţionarilor BlackBerry 9 dolari pentru fiecare acţiune, iar afacerea totală ar ajunge la 4,7 miliarde de dolari. Fairfax deţine aproximativ 10% din BlackBerry şi ar urma să achiziţioneze în cash celelalte acţiuni, se arată într-un comunicat de presă de pe Marketwired.com, potrivit adevarul. Board-ul director al BlackBerry, acţionând la recomandarea comitetului special pentru această tranzacţie, a aprobat Scrisoarea de Intenţie.

Consorţiul va fi finanţat de Merrill Lynch şi Capital Markets. Compania ar urma să se retragă de pe bursă în anumite condiţii. Prem Wats, CEO Fairfax, a declarat că "Tranzacţia ar deschide un capitol nou şi interesant pentru BlackBerry, clienţii săi, operatori şi angajaţi. Putem să oferim valoare acţionarilor, în timp ce dorim să transformăm compania într-una privată, care să livreze produse superioare în domeniul securităţii enterprise pentru clienţi".

Acum, mai mult decât niciodată, compania arată cât de mari îi sunt pierderile. Potrivit datelor făcute publice ieri seară, BlackBerry are pierderi operative nete între 950 şi 995 de milioane de dolari pentru trimestrul care s-a încheiat pe 31 august. De asemenea, lansarea programului de mesagerie instantă, BBM, pe iOS şi Android a fost amânată, la câteva ore după introducerea programului în AppStore. Compania nu a oferit nicio informaţie cu privire la relansarea aplicaţiei. Încă trebuie să ajungă pe Android, iar pe iPhone să revină în regiunile promise.

Totuşi, anunţul că BlackBerry dezvoltă Messenger pentru cele două platforme a venit în mai, iar această întârziere nu-i ajută cu nimic pe canadieni. În trimestrul al doilea, BlackBerry a vândut 3,7 milioane de smartphone-uri către clienţi. Firma canadiană raportează doar acele dispozitive care au ajuns până la urmă la clienţi, şi nu cifra totală de unităţi livrate către retaileri şi operatori de telefonie mobilă. Din acest motiv, cele mai bine vândute telefoane rămân cele cu sistemul de operare BlackBerry 7.

Pentru a rezista pe o piaţă din ce în ce mai competitivă şi care nu este atrasă de astfel de experimente, BlackBerry trebuie să concedieze 4.500 de angajaţi. Firma a avut cândva 20.000 de oameni, iar acum a ajuns la 12.700.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ