Blackberry anunţă pierderi de 1 miliard de dolari şi concediază 40% din angajaţi

| 21 sep, 2013

BlackBerry a anunţat că va raporta pierderi de aproape un miliard de dolari, în trimestrul al doilea, şi că va renunţa la 40% din totalul angajaţilor pe care îi are în toată lumea, informează CNN.

Anunţul privind concedierea a 4.500 de angajaţi a fost făcut vineri seară, confirmând zvonurile legate de problemele financiare pe care le are producatorul de smartphone-uri.

Blackberry a pus pierderile pe seama restructurarii business-ului, precum şi pe “concurenţa în continuă creştere din piaţă.”

Luna trecută, producatorul IT a anunţat că ia în calcul mai multe variante pentru a se menţine pe linia de plutire, inclusiv o posibilă vânzare a companiei.

Acţiunile Blackberry au fost suspendate de la tranzacţionare cu o ora înainte de închiderea bursei, fiind în scădere cu 20%. În acest an, acţiunile companiei au pierdut 13% din valoare.

Surse apropiate situaţiei declarau, în urmă cu două zile, pentru Wall Street Journal, că BlackBerry pregăteşte reduceri masive de personal, de până la 40% dintre angajaţi, în perioada rămasă până la sfârşitul anului.

Producătorul canadian de smartphone-uri avea 12.700 de angajaţi în martie. Concedierile urmează să fie făcute în două etape şi vor afecta toate departamentele.

Aflat în declin, grupul încearcă astfel să controleze costurile şi să reducă operaţiunile pentru a se adapta mai bine pe o piaţă dominată de Samsung şi Apple.

Compania a început din vară o serie de concedieri de amploare mai redusă, mai ales la departamentele vânzări şi cercetare-dezvoltare, după ce anul trecut a renunţat la 5.000 de angajaţi.

În urmă cu doi ani, BlackBerry avea peste 17.000 de angajaţi şi o cotă de piaţă de 14% în SUA, potrivit datelor firmei de cercetare IDC. În prezent, cota producătorului de smartphone-uri pe piaţa americană a coborât la sub 3%.

Pentru 2012, compania a raportat o pierdere de 646 milioane de dolari, după ce veniturile au scazut cu 40%, la 11 miliarde de dolari. Anul în curs nu a fost mai bun, notează Wall Street Journal. BlackBerry a pierdut 84 milioane de dolari în trimestrul încheiat în mai.

Principalele telefoane noi ale BlackBerry, prezentate în ianuarie, după un an de întârzieri, nu au reuşit să atragă cumparatorii în America de Nord.

BlackBerry a lansat miercuri un nou telefon, Z30, cu ecran mai mare, în cadrul unui eveniment restrâns în Malaezia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ