Bloomberg: Europa de Est își vrea diaspora înapoi

| 17 aug, 13:08

Europa de Est a imprumutat un vers al Jackson 5, "Te vreau inapoi", in incercarea de a opri emigratia care ii erodeaza perspectivele economice si ii complica perspectiva demografica, deja negativa, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

"Te vreau inapoi" este sloganul cu care Letonia a ales sa isi atraga acasa cetatenii care au mers in Europa de Vest in cautarea de oportunitati de angajare si salarii mai mari.  

Programul polonez de revenire in tara ofera informatii despre locuri de munca, locuinte si asistenta medicala, in timp ce Romania ofera burse si organizeaza targuri de recrutare, pentru a tenta oamenii talentati.  

Campaniile s-au intensificat dupa votul pro-Brexit al britanicilor, care a pus sub semnul intrebarii statutul muncitorilor straini in Marea Britanie.  

"Diaspora reprezinta un potential nefolosit urias pentru tarile de origine", a declarat Rokas Grajauskas, economist la Danske Bank din Vilnius.

Tag-uri: bloomberg, diaspora
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ