BMW a lansat maşina electrică i3

| 29 iul, 2013

BMW i3 a fost lansat, astăzi, oficial, în cadrul a trei evenimente desfășurate în paralel în Londra, New York și Tokyo. Modelul, al cărui preţ începe de la 34.950 de euro, va apărea în noiembrie pe cele mai mari pieţe europene - Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia.

Anul viitor, maşina va fi lansată în SUA, Japonia şi China, iar în 2014 va fi lansat supercar-ul electric i8 care va costa aproximativ 100.000 euro, potrivit directorului comercial al BMW, Ian Robertson.

i3 va fi propulsat de un motor electric de 170 CP alimentat de o baterie litiu-ion care îi asigură o autonomie undeva între 130 și 160 km pe încărcare. În plus, va exista și varianta cu autonomie extinsă care folosește un motor pe benzină de 650 cmc (împrumutat pe termen nelimitat de la o motocicletă) care va putea încărca bateria în mers și care prelungește raza de acțiune până aproape de 300 km, scrie topgear.ro.

Bateria de 22 kWh cântăreşte 230 kg şi poate fi reîncărcată în 6-8 ore la o priză convenţională, iar la statii publice de încărcare rapidă (50 kW) acumulatorul poate ajunge la 80% încărcare în 30 de minute, potrivit 1-100.ro.   BMW i3 cântăreşte sub 1.200 kg. Distributia maselor este de 50% pe faţă şi 50% pe spate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ