BMW a produs modelul cu numărul 2,5 milioane în SUA

| 01 oct, 2013

Constructorul auto german BMW a anunţat, marţi, că a produs modelul cu numărul 2,5 milioane în Statele Unite ale Americii (SUA), la jumătatea lunii septembrie.

Evenimentul are loc la 19 ani de la începerea oficială a producţiei de autovehicule BMW în SUA şi la un an şi nouă luni de la aniversarea automobilului cu numărul două milioane.

Fabrica BMW Group din Spartanburg, Carolina de Sud, produce, în prezent, modelele BMW X3, BMW X6 şi noul BMW X5. 

Potrivit sursei citate, în numai 21 de luni de producţie, de la această uzină au fost livrate ultimele 500.000 de unităţi, cel mai scurt interval din istorie, în contextul unor investiţii în desfăşurare de 900 milioane dolari pentru extindere şi pregătirea producţiei noului BMW X4. Pentru anul 2014 este anunţată o capacitate de producţie de 350.000 unităţi.

Construcţia fabricii din Spartanburg a început în septembrie 1992, iar activitatea a început în septembrie 1994. La ora actuală, toate modelele din gama BMW X, cu excepţia BMW X1, sunt fabricate în Statele Unite.

Conform datelor statistice, în al doilea trimestru al anului 2013, BMW Group era cel mai mare exportator de automobile din SUA, cu o cifră totală de patru miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ