BMW reacționează: „Nu avem cunoștință despre testul AutoBild”

| 24 sep, 17:04

Grupul BMW răspunde acuzațiilor aduse de o revistă germană în scandalul emisiilor poluante încercând să limiteze impactul asupra acțiunilor firmei.

Publicația germană AutoBild a publicat astăzi o informație conform căreia și un model BMW are probleme legate de emisiile poluante. Nu este vorba despre aceeași problemă ca și în cazul Volkswagen, care a înșelat cu bună știință în timpul testelor, ci despre o cantitate de emisii superioară celei legale. Revista germană AutoBild a relatat că SUV-ul diesel BMW X3 xDrive 20d a emis noxe de 11 ori mai mari decât normele europene, în timpul unui test realizat pe șosea de ICCT, aceeași entitate care a dezvăluit și problemele Volkswagen.

În urma publicării acestei informații, acțiunile BMW au scăzut cu 9%, fapt ce a atras reacția grupului german din Munchen. Poziția acestuia, mai jos:

„Grupul BMW nu a manipulat testele de emisii. Respectăm măsurile legale din fiecare țară și ne supunem tuturor cerințele locale de testare. La vehiculele noastre nu este nicio diferență între tratarea emisiilor de gaze în timpul testeleor efectuate pe role (n.n. modalitate de testare în centre specializate) sau pe șosea. Două studii realizate de ICCT au confirmat că BMW X5 si 13 alte vehicule BMW testate corespund cerințelor legale privind emisiile de NOx. Nu avem cunoștință de testul menționat de AutoBild  cu privire la emisiile unui BMW X3 testat pe șosea. Nu ne-au fost furnizate date specifice despre test și, prin urmare, nu putem explica rezultatele menționate.Vom contacta ICCT și le vom cere clarificări în legătură cu testul făcut”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ