BNR: Moneda euro a sărit de 4,52 lei. Cel mai slab leu din ultimele şase luni

| 09 ian, 2014

Banca Naţională a României a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,5290 lei/euro şi 3,3267 lei/dolar.

Leul nu a mai înregistrat o valoare atât de scăzută faţă de moneda europeană din 20 iunie 2013 când BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,5340 lei/euro, scrie Economica.net.

Perechea EUR/RON s-a trancţionat în intervalul 4,4951 - 4,5381 pe piaţa interbancară, până la ora 12:15, când era cotată la 4,5265 unităţi. Leul a avut o evoluţie divergentă faţă de monedele din regiune, care fie s-au apreciat în acelaşi interval faţă de euro, fie au rămas nemişcate.

Deprecierea monedei naţionale vine după ce BNR a redus ieri rezervele minime obligatorii la lei şi euro şi a tăiat 0,25 puncte procentuale din dobânda cheie.

BNR a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,4979 lei pentru un euro şi 3,3106 lei pentru un dolar.

Leul a înregistrat în 2013 cea mai redusă depreciere în raport cu euro, dintre toate monedele din Uniunea Europeană, moneda naţională marcând, la sfârşitul lui decembrie, o scădere de circa 0,5% comparativ cu valoarea sa de la începutul anului trecut.

Aproape toate monedele din UE s-au apreciat în 2013 în raport cu dolarul american, iar leul s-a aflat în grupul celor care au marcat creşteri semnificative, având în vedere că la finele lui decembrie moneda naţională a înregistrat o apreciere de circa 3,7%, comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului faţă de dolar.

Tag-uri: curs euro leu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ