BNR: Suntem cea mai constituţională ţară la plata cu cardul

| 28 mai, 2013

România este cea mai constituţională ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte obligaţia plăţii salariilor pe card, a declarat viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), Bogdan Olteanu.

"Am aflat, 'cu bucurie', că în România este neconstituţional să fie obligatorie plata salariilor pe card. Suntem cea mai constituţională ţară, poate, din Uniunea Europeană din acest punct de vedere, poate singura. În celelalte ţări nu s-a constatat o asemenea neconstituţionalitate. Vă asigurăm însă că suntem suficient de inteligenţi şi de sofisticaţi ca să găsim mecanisme prin care încurajăm plăţile prin intermediul cardurilor, prin telefoane inteligente şi aşa mai departe", a explicat Olteanu.

Potrivit acestuia, adoptarea unei strategii naţionale de promovare a plăţilor cu cardul în sectorul public din România este o iniţiativă bună, în clară concordanţă cu obiectivele Băncii Centrale. 

"Utilizarea plăţilor cu cardul în sectorul public a contribuit la reducerea semnificativă a economiei subterane. Vor aduce beneficii directe fiecăruia dintre cetăţeni, de operatorii economici, din perspectiva costurilor, a facilităţii accesului la piaţă, a uşurinţei de efectuare a plăţilor şi, fără îndoială, vor sprijini efortul permanent pe care instituţiile publice, Banca Naţională printre ele, îl fac de a combate operaţiunile de spălare de bani, de infracţionalitate organizată, locală şi, mai ales, transfrontalieră.

Având în vedere toate aceste lucruri privind cu realism către stadiul actual actual al funcţionării administraţiei publice, din acest punct de vedere, care este un stadiu, în cel mai politicos mod spus, incipient în care noi ca şi contribuabili avem serioase dificultăţi de a ne raporta la administraţia publică prin mecanisme electronice, facem vizite dese, facem plimbări intense prin sediile administraţiei publice care se ocupă cu colectarea de bani, fie că este vorba de administraţii centrale, de administraţii locale, vă spun clar că există un sprijin puternic din partea noastră. Există un spriijn în ceea ce priveşte instituirea unei reglementări care trebuie făcute, bineînţeles, în mod inteligent, cu atât mai mult cu cât avem un cadru relativ constrângător", a mai spus Olteanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ