Boagiu îi cere lui Ponta să-i demită pe Şova şi Fenechiu

| 23 mai, 2013

Senatorul PDL Anca Boagiu îi cere premierului Victor Ponta să-i demită pe ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură, Dan Şova, şi pe ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, întrucât, spune ea, România va avea de pierdut din cauza rezilierii contractului cu Bechtel.

"După ce socialiştii din Guvernul Năstase au umilit şi minţit românii prin semnarea contractului cu Bechtel, contract care ne-ar fi costat încă şase miliarde de euro dacă eu, în calitate de ministru al Transporturilor, nu îl renegociam, se continuă politica copy-paste în care Victor Ponta este specialist", a spus Boagiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a menţionat că "din cauza lui Şova trebuie să mai cheltuim 25 milioane de euro pe km sau, ca urmare a rezilierii propuse de Şova, să scoatem din reţeaua TEN-T autostrada care abia a fost acceptată la finanţare de UE din bani europeni".

Premierul Victor Ponta a declarat că înţelegerea contractuală cu Bechtel, închisă de pe vremea fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, constituia un deficit de imagine pentru România şi nu permitea declanşarea unor noi proiecte pe acelaşi amplasament.

"Din păcate, în 2005 - 2006 se pornise bine, s-a stricat, nu mai facem toată istoria. Deci, dacă reuşim să închidem şi formal ce-a mai rămas din contractul cu Bechtel, că cea mai mare parte a fost închis de Anca Boagiu, deci dacă reuşim să închidem şi ultima bucăţică rămasă deschisă, după aceea ne vom permite ca, de acum încolo, să căutăm finanţare pentru acelaşi proiect. Dar să căutam, fie că vorbim de fonduri europene - şi probabil ştiţi din exerciţiul 2007 - 2013, deci, din cel actual, va fi scos la licitaţie segmentul Sebeş - Câmpia Turzii, deci, practic, Clujul va fi legat la Autostrada Arad - Sibiu. Iar restul, celelalte segmente care au rămas de lucru putem să le facem fie din fonduri europene, fie prin concesiuni", a spus Ponta.

Contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania se încheie luni cu totul, în prezent fiind aproape reziliat, a declarat tot joi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova. 

Şova a explicat că pentru a putea fi construită Autostrada Transilvania, ar trebui scoase la licitaţie şi construite toate tronsoanele în acelaşi timp, a menţionat că formula care se va aplica în acest caz va fi cel mai probabil concesiunea şi că a discutat cu câteva companii de construcţii interesate să participe la realizarea acestui proiect.

Tag-uri: Bechtel, boagiu, Ponta, sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ