Boala care ucide anual peste un milion de copii la nivel mondial

| 12 noi, 2013

Pneumonia ucide anual peste un milion de copii la nivel mondial, în pofida metodelor de prevenire existente, au avertizat marți mai multe agenții specializate ale ONU, cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva acestei maladii, transmite EFE.

La fiecare treizeci de secunde un copil mai mic de cinci ani moare de pneumonie, boală responsabilă de o cincime din decesele înregistrate în rândul minorilor, se arată într-un comunicat comun al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Organizației Mondială a Sănătății (OMS) și GAVI Alliance. Documentul prezintă și o serie de acțiuni pentru prevenirea acestei maladii, scrie Agerpres.

Printre măsurile de prevenție sunt evidențiate alăptarea la sân în primele șase luni de viață și combinarea ulterioară a acestei metode cu alte alimente până la vârsta de doi ani. Se recomandă totodată vaccinarea împotriva unor boli precum tusea convulsivă, rujeola sau pneumococul, principala cauză a pneumoniei, precum și accesul la tratamentul cu amoxicilină în caz de infectare. Experții subliniază totodată necesitatea oferirii de condiții de igienă specifice,

Cu ocazia marcării acestei Zile mondiale de luptă împotriva pneumoniei, Mauritania și Papua Noua Guinee au introdus vaccinarea împotriva pneumoniei și exemplul acestora va fi urmat de alte 50 de state până 2015. OMS și UNICEF au lansat în aprilie acest an Planul de acțiune integrată pentru prevenirea și controlul pneumoniei și diareei, care a fost implementat de unele țări precum Bangladesh și Zambia, transmite EFE.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ