Boc îl concurează pe MRU la penibilitate

| 07 sep, 2013

S-a trezit Emil Boc. Fost premier de tristă amintire se ia la întrecere cu Traian Băsescu în competiţia pentru titlul „Răzgândacul anului” şi cere retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană pe motiv că este neconstituţional deoarece se conferă unei companii private atribuţii de utilitate publică ce trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice.

Demagogia lui Boc este copleşitoare. În primul rând, ceea ce spune el este o minciună. Nu că acest lucru ne-ar surpinde la domnia sa. Exproprierile nu le face RMGC, ci le face Ministerul Economiei, la fel cum s-a întâmplat cu exproprierile la autostradă. La autostrada Transilvania, căpuşată de Boc&Comp., nu Bechtel a făcut exproprierile, ci CNADNR, spune şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Revenind la demagogia sforăitoare a lui Boc, în 2009, programul de guvernare al cabinetului condus de Emil Boc avea printre obiective proiectul de la Roşia Montană. Aproape că nu a fost lună în care mentorul, şeful, patronul politic al lui Emil Boc să nu promoveze cu insistenţă exploatarea aurului de către Roşia Montană Gold Corporation. Cât timp a fost prim-ministru, Emil Boc nu a făcut absolut nimic nici pentru anularea proiectului, nici pentru renegocierea sa în condiţii mai avantajoase pentru statul român şi nici pentru obţinerea unor garanţii suplimentare de mediu.

Domnul Boc ne oferă acum un dans populist în ritm de manele strigate pentru îmbunarea pieţei publice, dar gura sa este infestată de cianuri politice otrăvitoare şi extrem de toxice pentru sănătatea publică. Este strigător la cer cum un asemenea politician care a promovat Roşia Montană, care nu a mişcat un deget pentru renegocierea contractului, care a stat drepţi în faţa asaltului lui Băsescu în favoarea exploatării, să vină acum public şi să ceară retragerea proiectului de lege din Parlament.

În condiţiile în care Guvernul a trimis problema spre dezbatere în Parlament tocmai pentru a se evita eventuale sancţiuni de miliarde împotriva statului român, Emil Boc face acum exact jocul canadienilor de la RMGC. Retragerea proiectului de lege din Parlament şi anularea dezbaterii arată exact aceeaşi tactică a vârârii capului în pământ brevetată de fostul prim-ministru.

Numai că, de data aceasta, scoaterea proiectului de lege din Parlament riscă să bage în buzunarul RMGC, cu mâinile generoase ale lui Boc, sume imense ca despăgubiri. Iar după ce ai tăiat precum doamna cu coasa salariile a milioane de oameni, devine floare la ureche să bagi acum din nou mâna în puţinul pe care îl au românii sărăciţi de tine pentru a plăti despăgubiri prietenilor tăi de la RMGC pe care i-ai protejat părinteşte cât timp te-ai aflat la Palatul Victoria.

Domnule Boc, avem nevoie de dezbatere parlamentară pentru a aduce clarificarea, odată pentru totdeauna, a subiectului. Retragerea proiectului de lege echivalează cu tergiversarea. Adică exact ceea ce aţi făcut timp de aproape 3 ani de zile cât aţi condus guvernul. Anularea dezbaterii parlamentare ar fi o mare măgărie care ar face jocul celor care abia aşteaptă să-şi împartă profiturile cu cei ce vor să exploateze aurul de la Roşia Montană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 sep, 2013
criss
GUNOI!!!!!!!!
BOC???un gunoi!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ