Boc, PDL şi Bechtel – cine sunt cei „40 de hoţi”

| 29 aug, 2013

Când nu-i exasperează pe clujeni cu proiecte edilitare care mai de care mai costisitoare, Emil Boc mai scoate câte-o dudă, în amintirea vremurilor de răstrişte în care era prim-cosaşul ţării. Şi nu orice prim-cosaş, ci tocmai acela care şi-a câştigat pe merit titlul de cel mai dezastruos premier al României din 1989 încoace.

Aşa se face că, după ce în mandatele sale ca premier a construit atât de mulţi kilometri de autostradă încât un puşti din clasele I-IV i-ar putea măsura într-o oră cu rigla, lui Emil Boc i s-a căşunat pe Dan Şova, pe care l-a acuzat – culmea  – de incompetenţă. Iată ce-a debitat primarul Clujului într-o conferinţă de presă susţinută zilele trecute: "Este din ciclul «Ali Baba şi cei 40 de hoţi». Cum poţi tu, care eşti titularul contractului, să te duci la DNA şi să spui «Mi s-a furat contractul»? Cred că intrăm în Cartea Recordurilor cu asemenea solicitare, când un guvern spune: «Nu sunt în stare să păzesc un contract, veniţi voi şi-l găsiţi». Este un tertip ieftin pentru a ascunde esenţa contractului din 2003, despre care am spus de fiecare dată că este răul primordial în ceea ce s-a întâmplat cu Autostrada Transilvania, de acolo s-a început prost şi, conform legii lui Murphy, ce începe prost, se termină şi mai prost”, a comentat Boc situaţia privind desecretizarea contractului cu Bechtel.

Analogia cu Ali Baba şi cei 40 de hoţi s-a dovedit a nu fi prea inspirată. Ceea ce nu este deloc o surpriză în cazul lui Boc. Pe tot cuprinsul ţării, foşti abonaţi la contracte oneroase pe banii statului din clientela democrat-liberalilor au resimţit fiori reci pe şira spinării. Au avut pentru o clipă senzaţia că vor fi deconspiraţi de către Emil Boc. Fiorul s-a dus însă la fel de repede precum a venit când, la o evaluare mai atentă, şi-au dat seama că ei nu erau doar 40, ci sute şi chiar mii. Baieţi deştepţi din tagma asfaltangiilor care şi-au umplut conturile şi buzunarele pe spatele românilor sau a "hidroenergeticienilor" de ocazie dedulciţi la contracte cu energie ieftina numai bună de vândut în consignaţiile hoţiilor de nivel înalt. În timp ce odraslele acestora au prosperat în mandatele lui Emil Boc cu banii de "investiţii publice" în folos privat, afişând ostentativ bolizi de lux care nici nu apăruseră bine în revistele de gen, românii erau ţinuţi la foc mic: tăieri de salarii şi pensii, măsuri de austeritate cu duiumul, măriri de impozite şi taxe fără număr.

Deci, s-a găsit cine să ia la rost Executivul. Un Emil Boc care a făcut proba ineficienţei şi lipsei profesionalism atunci când a fost prim-ministru. A veni să pui la punct actuali miniştri când timp de trei ani te-ai aflat “la butoane” şi puteai solicita tu însuţi desecretizarea contractului în cauză arată nivelul mic – la figurat, nu la propriu – la care se află la acest moment fostul lider PDL.

Dacă în zona Clujului se pare că povestea lui Ali Baba şi cei 40 de hoţi este foarte populară, la Bucureşti au mai mare trecere romanele poliţiste. Într-un arc peste timp, nu ar fi exclus ca Ali Baba şi cei 40 de hoţi (sau câţi or fi mai nou) să se întâlnească cu braţul lung al legii. Ar ieşi o poveste de spus mai departe nepoţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 aug, 2013
cetatean
cred ca debitezi numai prostii pusa fiind poate de USL-isti , nu cred ca Boc a fost cel mai prost prim ministru uita-te la cel de acum cel mai mai incapabil si mai mitoman .
30 aug, 2013
Cristi
nici un km de autostrada demarat
de cand a venit USL la guvernare nu s-a inceput nici o constructie noua de autostrazi. Nici un km. Ba da, mint, s-au inceput vreo 2,5 km iesirea din Bucuresti pe A3. Se lupta sa termine autostrazile incepute Boc, unele zac abandonate. Vreti sa mai pomenesc de metroul Dr Taberei? Dincolo de propaganda antenista, USl si sova sunt deocamdata din alt film. Unul prost.
30 aug, 2013
Cristi
sigur ca da..
autostrada de vest cand s-a licitat si inceput? Bucuresti- Ploiesti cand s-a finalizat? dar Medgidia- Constanta si centura Constantei? Pe vremea lui Boc- Boagiu. Cat despre Sova, e si greu de comentat ca n-a facut nimic . Ba da, a lasat sectorul Suplacu- Bors neterminat, in camp.
29 aug, 2013
cantautor
S-ar putea sa ai dreptate cu Boc,daca-l neglijezi pe Vacaroiu,si NU vrei sa-l superi pe Ciorbea...
Si totusi,unde este contractul original cu BECHTEL,cel negociat de A.Nastase?
Cred ca D.Sova ar putea sa roage avocatii care au negociat,sa-l ceara la americani,mai ales ca-i cunoaste foarte bine...
N-am fost fan Boc,stiu sa cosesc,nu este nici o rusine....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ