Bodog: Hotărârea privind modificarea plafonului pentru medicamentele compensate - în prima ședință de Guvern

| 29 iun, 15:02

Hotărârea privind modificarea plafonului pentru medicamentele compensate cu 90% de la 700 de lei la 900 de lei se va afla pe ordinea de zi a primei ședințe de Guvern, a anunțat, joi, Florian Bodog, propus pentru funcția de ministru al Sănătății.

"Ceea ce pot să vă spun că, în prima ședință de Guvern, care probabil va fi săptămâna viitoare, va intra hotărârea de Guvern cu privire la modificarea plafonului pentru medicamentele compensate de 90%, modificarea plafonului de la 700 la 900", a afirmat Bodog, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate.

El a mai spus că Legea vaccinării a fost transmisă la ministere pentru avize. "Legea vaccinării am spus că va fi citită într-o ședință de Guvern, ea este transmisă pentru avize la ministere. În situația în care unele dintre ministere și-au schimbat miniștrii, va trebui reavizată", a explicat Bodog.

În privința crizei vaccinurilor, Florian Bodog a precizat că Ministerul Sănătății a publicat pe site un grafic în ceea ce privește livrările de vaccinuri.

"Pe perioada acestui mandat, cât a fost, am încheiat absolut toate contractele pentru toate vaccinurile și există graficul de livrare a acestor vaccinuri pe site-ul Ministerului Sănătății. (...) Pentru vaccinurile ROR, această problemă va fi deja finalizată și rezolvată începând cu săptămâna viitoare. Vaccinurile nu se comercializează prin farmacii, vaccinurile se distribuie prin medicii de familie și în cursul săptămânii viitoare vor intra cantități suficiente de vaccin ROR pentru tot anul", a mai spus Bodog.

Întrebat în legătură cu taxa pentru produse nocive cuprinsă în programul de guvernare, Bodog a menționat că aceasta se discută la nivel european. ''Este vorba de taxa pe zahăr, de taxa pe grăsimi", a explicat el.

El a dat asigurări că toate măsurile pe care le va lua sunt cuprinse în programul de guvernare. "Această evaluare a PSD mă responsabilizează și mai mult și vă sigur că voi recupera absolut toate problemele pe care le-am avut. Absolut toate măsurile pe care le voi lua sunt cuprinse în programul de guvernare", a adăugat Bodog.

Florian Bodog, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, a fost avizat favorabil, joi, de comisiile parlamentare pentru sănătate și familie.

Tag-uri: Florian Bodog
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ