Bogdan Ciucă: Există legislaţie care permite eutanasierea câinilor fără stăpân

| 04 sep, 2013

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat că nu este un vid legislativ în privinţa câinilor fără stăpân, pentru că există o ordonanţă de urgenţă în vigoare care permite eutanasierea câinilor după ce au fost ţinuţi şapte zile în adăposturi.

"Ceea ce s-a întâmplat cu copilul care a fost omorât de câini nu este din cauza unui vid legislativ. Există o ordonanţă aprobată de Parlament, ordonanţa 155/2001, care este în vigoare şi care permite eutanasierea câinilor fără stăpân la şapte zile după ce sunt în adăpost", a precizat Ciucă, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adăugat că proiectul de lege care acum este în Parlament relaxează unele prevederi din ordonanţă, iar pe altele le înăspreşte.

"Ordonanţa în vigoare prevede toate condiţiile pentru eutanasiere, normele de capturare a câinilor fără stăpân şi există şi nişte sancţiuni care, după părerea mea, ar trebui înăsprite sau extinse. Eu sunt adeptul regimului de sancţiuni, motiv pentru care în proiectul acesta nou de care vorbim o să introducem şi sancţiuni, sau cel puţin asta va fi propunerea Comisiei juridice. Legea care este acum în Parlament stabileşte doar care sunt condiţiile care trebuie respectate, nu are un capitol de sancţiuni, sancţiunile sunt pe dreptul comun, dacă se întâmplă o nenorocire aşa cum s-a întâmplat", a spus preşedintele Comisiei juridice din Cameră, Bogdan Ciucă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ