Bogdan Ciucă: Revizuirea Constituției nu trebuie să constituie o armă

| 17 mai, 2013

Revizuirea Constituţiei nu trebuie abordată cu patimă și nu trebuie construită împotriva unei persoane, spune preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă.

”Va trebui să stabilim un principiu vizavi de abordarea acestui demers. Să nu abordăm cu patimă, în sensul de a plăti poliţe sau de a ne construi anumite pârghii sau arme pe care să le folosim noi, oamenii politici, în viitor. Constituţia nu trebuie să fie construită împotriva unei persoane, nici pentru a favoriza o persoană. Constituţia trebuie să fie echilibrată şi justă prin normele ei faţă de cetăţean. Evident, va trebui să consolidăm toate garanţiile pe care le acordăm prin acest act normativ fundamental libertăţilor şi drepturilor fundamentale. Nu în ultimul rând, trebuie eliminate acele confuzii, mai degrabă acele conflicte generate de acele confuzii ce rezidă din textul actualei Constituţii”, a spus Bogdan Ciucă.

Totodată, parlamentarul a declarat că în ultima perioadă, în funcţie de interesul politic, această Constituţie a fost interpretată diferit şi, de multe ori, surprinzător, chiar şi din perspectiva unor profesionişti. 

”Dacă avem această posibilitate de revizuire constituţională, haideţi să o reconstruim într-un sens exclusivist sănătos. Pentru acele instituţii ale statului trebuie să creionăm acele nivele de competenţă, aceleaşi norme în cadrul aceloraşi instituţii ale statului. De ce nu are şi puterea judecătorească un rol în desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională? Noi trebuie să privim această modificare constituţională, această procedură de modificare nu ca o posibilitate de a ne răfui, ci ca pe o posibilitate de a pune lucrurile la locul lor”, a mai spus preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ